Mituri false despre fermitatea sânilor

Mituri false despre fermitatea sânilor
Publicat: 17/09/2014, 16:58
Actualizat: 28/03/2019, 00:05

Toate femeile și-au pus cel puțin o dată întrebările: De ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport am sânii mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor?

Calitatea pielii este un factor decisiv în acest proces de lăsare a sânilor, dar și mărimea sânilor – cu cât sunt mai grei, cu atât mai repede se vor lăsa. De asemenea, sarcina, fluctuațiile de greutate și implanturile mamare influențează fermitatea sânilor.

Unul dintre miturile false despre fermitatea sânilor este acela că aceștia ar fi susținuți de ligamente, nu de piele. „Este un mit fals ideea că sânii sunt susținuți de ligamente și că lăsarea lor nu este condiționată de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare – adică nu au valoare de susținere. Totodată lăsarea pielii nu poate fi influențată de creme, sport sau tratamente cosmetice”, spune chirurgul estetician Călin Doboș, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Un alt mit este cel al purtatului sutienului. „Multe românce nu poartă sutien pentru că există mitul că, dacă porți sutien, pielea care susține sânii se slăbește. Nimic mai fals decât asta. Sutienul trebuie purtat pentru că susține sânii”, a mai spus medicul.

O altă idee greșită este aceea că implantul cu silicon va ridica sânul lăsat. „Pot spune că acest lucru nu se întâmplă niciodată! Dacă discutăm despre un sân mic sau foarte mic, dar căzut ușor, se schimbă situația în felul următor: prin umplerea pielii sânului, acesta capătă un aspect plăcut și uniform, dar privit cu atenție se poate observa că și acesta este ușor lăsat. Odată ruptă fibra de rezistență a pielii, aceasta nu se mai reface cu nimic în lume, încă, și drept urmare necesită o excizie (îndepărtare, n.r.) a excesului de piele care atârnă sub areolă, ceea ce duce la formarea de cicatrice”, a explicat chirurgul estetician.

Sportul nu ajută la ridicarea sau „tonifirea” sânului, mai spune medicul. Este falsă concepția cum că sânul este legat de mușchi, de fapt sânul este o anexă a pielii și alunecă deasupra mușchiului, iar asta se poate simți ori de câte ori sânul este palpat. Sportul în schimb crește tonusul mușchilor, gradul de vascularizare și oxigenarea organelor, dar nu crește tonusul pielii. Sportul și alimentația corespunzătoare duc la dispariția grăsimii subcutanate și astfel pielea vine în raport direct cu mușchiul, creând senzația de piele tare. „Ideea că pielea s-a tonifiat este o iluzie, o găselniță comercială. Sportul este bun pentru a modela forma trupului și în primul rând este sănătos”, a mai spus Călin Doboș.

Specialistul sfătuiește femeile să poarte sutien aproape tot timpul și spune că trebuie evitate sutienele cu sârmă pentru că strivesc sânul. În schimb, sunt recomandate sutienele fără sârmă, iar acestea, atunci când sunt purtate, trebuie să susțină sânii fără a presa tare asupra lor.

O altă modalitate de prevenire a lăsării sânilor este menținerea unei greutăți corporale constante de-a lungul vieții și luarea în greutate în mod echilibrat în timpul sarcinii, sub îndrumarea medicului.

Evitarea expunerii la soare sau la razele ultraviolete este una dintre cele mai indicate modalități de menținere a tonusului pielii. „Expunerea excesivă la soare sau surse de radiații ultraviolete poate genera cancer de piele, mai ales dacă se produc arsuri repetate, ceea ce ridică și riscul cancerului de sân ca o varietate a cancerului de piele”, potrivit medicului. În plus, sânii expuși la soare în exces „se vor usca”. „Cu alte cuvinte se atrofiază, se subțiază și încep să atârne”, avertizează Călin Doboș.

Îmbătrânirea sânilor și a pielii din cauza soarelui nu este însă progresivă, ci bruscă. „Ani de zile pot arăta bine și brusc, uneori după sarcină, alteori după slăbire, alteori din senin, sânii (pielea) arată din ce în ce mai rău și atunci e prea târziu. Foarte multe femei din România merg la solar, de exemplu, și nu conștientizează faptul că mai târziu acest lucru poate avea repercusiuni grave. Toate aceste lucruri explică faptul de ce suntem pe primul loc în Europa la cancerul de sân”, a mai spus Călin Doboș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”