Moartea lui Avicii, înconjurată de o teorie bizară. Ce mesaj ar ascunde unul din videoclipurile sale

Redactor:
Silviu Bănilă
Detalii pe gândul

Site-ul de opinii Neon Nettle a speculat că Avicii, care a murit la vârsta de 28 de ani, ar fi încercat să expună o rețea de pedofili. Astfel, videoclipul pentru piesa For A Better Day ar cuprinde un puternic mesaj în acest sens, scrie Daily Star.

Pe de altă parte, mulți critici au demontat aceste speculații. Mai mult, familia lui Avicii a sugerat că starul s-ar fi sinucis. Site-ul Neon Nettle a încercat să coreleze moartea lui Avicii, pe numele său real Tim Bergling, cu decesele altor două staruri, Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, respectiv Chester Bennington, solistul Linkin Park.

Site-ul susține că, la momentul morții lor, muzicienii „colaborau pentru a scoate la iveală un cerc de pedofili, specializat în industria muzicală”. Un alt site, Snopes, demontează însă speculațiile de mai sus: „Este o poveste fabricată de You News Wire, partenerul celor de la Neon Nettle, când vine vorba de fake news”.

Snopes a precizat însă că Avicii a recunoscut în 2015, anul lansării videoclipului For A Better Day, natura mesajului și anume conștientizarea problemei traficului de minori (mai ales în țările măcinate de război).

„Nu a fost niciun cod pentru a deconspira un anumit grup de traficanți de copii”, a scris Snopes. În videoclipul piesei For A Better Day, apar mai mulți traficanți mascați, care comit violențe. În altă secvență, doi copii aproape dezbrăcați aleargă pe un câmp, pentru a evada, dar sunt prinși și băgați într-un camion.

Caracterul filantrop al lui Avicii este binecunoscut. În timpul vieții, celebrul DJ a donat sume uriașe pentru fundațiile care vor să combată foametea. Deși a renunțat la o mare parte din avere, Avicii avea în conturi, la momentul decesului, 85 milioane de dolari.

Inchide