Modelele plinuțe au un efect pozitiv asupra sănătății mintale a femeilor din întreaga lume. Care este explicația

Modelele plinuțe au un efect pozitiv asupra sănătății mintale a femeilor din întreaga lume. Care este explicația
Publicat: 25/06/2017, 12:40
Actualizat: 01/10/2018, 18:00

Cercetătorii de la o universitate din Florida au descoperit, în urma unui amplu studio, că modele normale și cele plinuțe pot avea o contribuție senificativă la creșterea sănătății psihice a femeilor. Studiul a reunit 49 de participante care visau să aibă o siluetă subțire.

Acestora le-au fost prezentate imagini cu modele de diferite dimensiuni și au fost rugate să raspundă la întrebări ce priveau satisfacția lor corporală.

S-a dovedit că femeile au remarcat modelele cu forme normale și pe cele ceva mai pline, nu pe cele subțiri, chiar dacă la vederea acestora și-au analizat cel mai mult copul, și-au arătat dezamăgirile și au avut cel mai mult de comentat, stări care nu au fost deloc benefice pentru sănătatea lor psihică.

Cu toate acestea, atunci când plinuțe au apărut pe ecran, participatele la studio au făcut mai puține comparații, dar au început să își recapete încrederea în propriul corp.

„Am constatat că există un avantaj psihologic clar atunci când mass-media prezintă corpuri realiste și nu modelul subțire tradițional. Femeile fac mai puține comparații, simt o satisfacție sporită a organismului și rămân cu imaginea modelelor care ies din tipare”, spune dr. Clayton.