Moș Crăciun: Ajutoarele mă ajută să duc cadouri tuturor copiilor, dar contează și magia Crăciunului

Moș Crăciun: Ajutoarele mă ajută să duc cadouri tuturor copiilor, dar contează și magia Crăciunului
Publicat: 10/12/2014, 17:40

Moș Crăciun din Finlanda va vizita regatul său din București, între 10 și 14 decembrie, în prima sa vizită oficială în România, timp în care copiii îi vor putea spune ce-și doresc să primească de sărbători și se vor putea fotografia alături de el.

La conferința de presă organizată miercuri cu ocazia venirii lui Moș Crăciun în România au participat Alejandro Poulakis, CEO-ul parcului de distracții Divertiland, și Ulla Väistö, ambasadoarea Finlandei la București.

„Multă lume mă întreabă «Nu e grea munca asta pe care o faci?». Nu este o muncă, este o ocazie extraordinară să aduc un spirit de bunăvoință tuturor. Fac vizite la orfelinate, la spitale de copii și, de multe ori, cunosc copii care au o sănătate precară, dar, în momentul în care simt că-mi strâng mâna și văd ceva în privirea lor, asta înseamnă că între noi se formează o legătură specială”, a declarat Moș Crăciun, la conferința de presă.

Acesta a spus că până în București a venit cu avionul, pentru că nu este zăpadă în România pentru a putea călători cu sania trasă de reni.

„Cu sania nu s-a putut, pentru că nu aveți încă suficientă zăpadă, dar la mine acasă deja merg cu sania trasă de reni”, a spus „bătrânelul cu plete dalbe”.

Acesta a ținut să menționeze că este pentru prima dată în România înainte de Crăciun, iar călătoria a durat destul de mult.

„(…) călătoria a durat destul de mult pentru că a trebuit să merg mai întâi 200 de kilometri până la Rovaniemi, de unde am luat avionul până la Helsinki, după care am venit aici, deci a durat destul de mult călătoria”, a mai spus acesta.

În perioada în care Moș Crăciun se află în România, soția sa, împreună cu ajutoarele sale, împachetează cadourile și au grijă de reni. În Finlanda, ajutoarele lui Moș Crăciun se numesc tonttu și pot fi atât copii, cât și adulți, dar care să aibă spirit de copil. Nu oricine poate fi ajutorul lui Moș Crăciun, acesta explicând, la conferința de presă, care sunt „calitățile” pe care trebuie să le aibă un tonttu.

„Trebuie să ai acea stare de spirit, de ajutor al lui Moș Crăciun, care este foarte importantă pentru toți adulții”, a spus Moș Crăciun. „Trebuie să găsești această stare, trebuie să știi să ajuți și, dacă cineva n-a fost cuminte, fie un copil sau un adult, să știi să îl ierți, dar în principal trebuie să faci mult bine”, a mai spus acesta.

De-a lungul timpului, Moș Crăciun a primit și cereri mai „ciudate” de la copii. De exemplu, o fetiță i-a spus Moșului că își dorește pentru sora ei mai mare un iubit, pentru ca ea să se mute de acasă și să-i rămână ei toată camera plină cu jucării. De asemenea, o altă cerință ciudată a fost din partea unui băiețel care i-a spus Moșului că își dorește un cățel, iar fratele său mai mare i-a spus că vrea un cățel care nu latră și nu face murdar în casă.

Lui Moș Crăciun i se trimit mai mult scrisori scrise de mână, dar sunt câțiva tonttu care citesc și mesajele trimise prin e-mail de la copiii din întreaga lume. Moș Crăciun a afirmat că a primit scrisori și din partea unor copii nemulțumiți de cadourile primite, precizând că le-a răspuns tuturor.

„Am primit și scrisori de genul acesta. Ce este important să vă spun este că ajutoarele mele răspund la absolut toate scrisorile care mi se trimit mie și, în plus, strângem timbrele de pe scrisorile pe care le primim, pe care le donăm după aceea într-un act de caritate. Toate scrisorile pe care le primim le păstrăm”, a declarat Moș Crăciun.

Moș Crăciun a spus că, în prezent, copiii își doresc jocuri pe calculator și telefoane de ultimă generație. În schimb, celor care nu cred în Moș Crăciun, acesta le-a transmis următorul mesaj: „Celor care nu cred în Moș Crăciun le spun că îi provoc să vină să mă vadă aici până duminică, să terminăm odată cu poveștile astea neadevărate. Le spun că la televizor pot să vadă multe ajutoare de-a mele, dar cel mai bine e să vină să mă vadă aici în persoană”.

Întrebat dacă i s-a întâmplat să fie tras de barbă de copii pentru a verifica dacă este adevăratul Moș Crăciun, acesta a declarat: „Absolut niciodată nu m-a tras nimeni de barbă și oricum este un obicei urât să tragi pe cineva de barbă. Copii n-au întrăznit niciodată, dar au fost niște fete mai mari și mai curajoase care au încercat”.

„Meseria” de Moș Crăciun nu este una aleasă la întâmplare. Moș Crăciun a spus că el nu a ales acest lucru, ci că el toată viața a fost Moș Crăciun și este „foarte bătrân”.

Cât despre modul în care reușește să ofere cadouri tuturor copiilor într-o singură noapte, Moș Crăciun a spus că este ajutat de asistenții lui, dar contează și magia din noaptea de Crăciun.

„Nu este niciun secret că eu am și ajutoare și, bineînțeles, contează și magia nopții de Crăciun”, a declarat Moș Crăciun.

„Sunt aici până duminică, în Regatul lui Moș Crăciun, și le doresc, din adâncul sufletului meu, tuturor copiilor din România multă bucurie și fericire”, a fost mesajul pe care Moș Crăciun l-a transmis micuților din România.

Moș Crăciun sau Joulupukki este o tradiție scandinavă și provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa și atelierul lui Moș Crăciun sunt situate în munții Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu niște „urechi” (în limba finlandeză fiind numite „korva”). Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moșul să asculte dorințele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primește milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roșie și călătorește într-o sanie trasă de reni. Moș Crăciun (Joulupukki) are o soție, numită Doamna Moș Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soția sa, Moș Crăciun trăiește și lucrează în Korvatunturi, Laponia. Asistenții săi sunt numiți tonttu, fiind ființe umane cu caracter de copil.

Santa Claus Kingdom, care are loc până pe 7 ianuarie 2015, va aduce în România și prima pârtie de schi acoperită, cu o lungime de 32 metri și o înălțime de 6 metri, un patinoar acoperit, pârtie de tubbing, carusel, zona de biciclete și karting cu pedale, perete de escaladă, trambuline și jocuri gonflabile. Evenimentul va include și peste 50 de evenimente și activități, precum ateliere, spectacole de teatru, concerte de Crăciun, spectacole de magie și parade. Santa Claus Kingdom va fi deschis inclusiv în ziua de Crăciun și prima zi a noului an pentru ca vizitatorii să continue să se bucure de distracție cât mai mult timp posibil.

„Regatul Crăciunului” va fi amplasat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, în incinta Atlas Business Center din șoseaua Pipera. Santa Claus Kingdom se adresează familiilor, adolescenților și copiilor.

Santa Claus Kingdom este prezentat de Divertiland și este deschis zilnic începand cu ora 12.00 până la ora 21.00. Prețurile biletelor de intrare încep de la 25 lei și includ accesul la toate spectacolele și atracțiile din Regat, cât și la echipamentele specifice sporturilor de iarnă.

Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.santaclauskingdom.ro, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini de la conferință)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete