Moș Crăciun din Rovaniemi și-a deschis regat la București. Ce mesaj are pentru cititorii Gândul

Publicat: 10/12/2014, 20:56

Ambasada Finlandei la București a adus la București un oaspete special. Este vorba de Moș Crăciun sau Joulupukk, în limba finlandeză, care miercuri a poposit în Santa Claus Kingdom/Regatul magic al Crăciunului, situat în nordul Capitalei.

„Sunt foarte fericită că îl avem lângă noi pe Moș Crăciun din Finlanda”, a spus Excelența Sa Ambasadorul Ulla Väistö. „Cred că este prima dată când vine în România și mi-a spus că este o adevărată bucurie pentru el să aducă spiritul Crăciunului din Finlanda, din Regatul Zăpezii. Este minunat și sper că va fi o vizită de succes și se va repeta și în viitor”, a adăugat Väistö.

„Este prima dată când vin în România înainte de Crăciun”, a corectat-o însă Moș Crăciun pe Excelența Sa Ambasadorul Ulla Väistö. „Ceea ce fac eu nu este o muncă, este extraordinar. Tot timpul fac vizite la spitale sau orfelinate și văd copii care se află într-o situație foarte grea, dar când le strâng mână se formează o legătură foarte puternică între noi și văd o sclipire în ochii lor”, a adăugat el.

În plus, Moș Crăciun din Rovaniemi, Finlanda, a transmis și un mesaj special cititorilor gândul: „Le doresc momente pline de căldură și de dăruire!”. În plus, românilor le-a promis că anul 2015 le va aduce multă bună dispoziție, dar a îndemnat pe fiecare să aibă grijă de cei din jur.

Moș Crăciun sau Joulupukki este o tradiție scandinavă și provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa și atelierul lui Moș Crăciun sunt situate în munții Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu niște „urechi”. Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moșul să asculte dorințele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primește milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roșie și se spune că ar călători într-o sanie trasă de reni.

FOTO: Gândul

Moș Crăciun din Rovaniemi rămâne la București până pe 14 decembrie. Acesta va fi prezent la Santa Claus Kingdom, situat în nordul Bucureștiului, pentru a-i cunoaște pe copii și a le asculta dorințele de sărbători.

Accesul vizitatorilor se face pe baza unor bilete. De luni până vineri, prețul ticheteleor este de 25 de lei pentru persoanele peste 16 ani, 35 de lei pentru copii până în 16 ani, în vreme ce intrarea este liberă pentru copii sub un an. În weekend, accesul se face pe același principiu, excepție făcând prețul biletelor pentru copiii cu vârsta până la 16 ani, care crește la 50 de lei.

FOTO: Gândul

Santa Claus Kingdom este situat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, într-un spațiu acoperit din Pipera. Până pe 7 ianuarie 2015, acesta aduce în România prima pârtie de ski acoperită având o lungime de 32 metri și o înălțime de 6 metri, un patinoar acoperit, pârtie de tubbing, carusel, zonă karting cu pedale, perete de escaldă, trambuline și jocuri gonflabile, dar și evenimente și activități precum ateliere, piese de teatru, concerte de Crăciun, spectacole de magie și parade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...