• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Moștenitorii lui Michael dau în judecată HBO pentru filmul LEAVING NEVERLAND. Legătura între REGELE MUZICII POP și rețeaua de televiziune a început la BUCUREȘTI

Moștenitorii lui Michael dau în judecată HBO pentru filmul LEAVING NEVERLAND. Legătura între REGELE MUZICII POP și rețeaua de televiziune a început la BUCUREȘTI
Moștenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO și cer 100 de milioane de dolari ca daune pentru filmul documentar Leaving Neverland. Motivul procesului are legătură cu Bucureștiul. Vezi ce contract a semnat Michael cu rețeaua de televiziune în anul 1992.

Filmul documentar „Leaving Neverland” a provocat discuții chiar și înaintea lansării oficiale. Înaintea proiecției de la Festivalul de Film de la Sundance s-au înregistrat mai multe amenințări, iar acum familia lui Michael Jackson dă în judecată rețeaua de televiziune care se pregătește să difuzeze documentarul. Acțiunea în justiție are la bază o clauză dintr-un contract între Michael Jacson și HBO.

Reclamanții susțin că HBO avea un contract cu Michael Jackson, semnat în 1992, pentru difuzarea concertului pe care starul l-a susținut la București în cadrul turneului Dangerous. Iar contractul includea o clauză care exclude denigrarea reciprocă.

În plus, moștenitorii susțin că nu au fost contactați niciodată de realizatorul documentarului pentru a li se oferi posibilitatea să răspundă acuzațiilor.

Reprezentanții HBO au declarat că vor difuza „Leaving Neverland” în două părți, pe 3 și 4 martie.

Filmul, cu o durată de patru ore, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmărește povestea lui Wade Robson și James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreț, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 și la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simțite în viața lor de adulți. În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reține și povestirile oferite de rudele bărbaților, dar și vocea lui Jackson însuși așa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniștii documentarului au afirmat că nu au fost plătiți să apară în film și că nici nu se așteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

 

Unul dintre cei doi bărbați a fost chiar martorul apărării și a semnat o declarație în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzațiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul și-a schimbat poziția, încercând chiar să deschidă o acțiune în instanță în 2013.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzații de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzațiile și totul s-a încheiat printr-o înțelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea 13 ani. În 2013 și 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanță pentru că faptele au fost prescrise.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles și efectua repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

 

Inchide