Motivul incredibil pentru care acest copil din Nigeria a fost lăsat să moară de foame pe stradă

Publicat: 18/02/2016, 16:34

Anja Ringgren Loven l-a găsit pe Hope pe străzile orașului nigerian Uyo, unde stătea de 8 luni și se hrănea doar cu resturi de mâncare pe care i le dădeau trecătorii. Ea a dus copilul la spital, unde medicii au constatat că, pe lângă malnutriție, acesta avea și numeroși paraziți. După îngrijirile medicale, micuțul a început să se simtă mult mai bine și va putea fi integrat curând în grupuri de copii.

Sursa foto: Facebook

Asistenta socială a postat fotografii cu băiatul, cerând sprijin pentru a-i putea asigura acestuia hrana, medicamentele și educația.

Anja Loven a fondat organizația African Children”s Aid Education and Development Foundation special pentru recuperarea și ajutorarea copiilor catalogați de familiile lor ca fiind vrăjitori. În statul Akwa Ibom, catalogarea copiilor drept vrăjitori este considerată ilegală, însă această practică este în continuare folosită. De-a lungul timpului, în Nigeria, au fost semnalate mai multe cazuri în care copiii au fost supuși exorcismelor de către familie și, multe dintre aceste practici au condus la moartea micuților.

Potrivit CNN, Sam Ikpe-Itauma, reprezentantul Rețelei pentru Drepturile și Reabilitarea Copilului din Nigeria, a explicat că „odată ce se crede că un copil este vrăjitor sau posedat de o vrajă care-l poate face să se transforme, de exemplu, în pisică sau viperă, copilul poate aduce multe necazuri: poate ucide oameni, poate abate boli sau ghinion asupra familiei”.

Acesta susține că principala cauză care menține practicarea acestor ritualuri este sărăcia. Ipke-Itauma vorbește despre sărăcie ca fiind sora geamănă a ignoranței.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase