MOTIVUL pentru care Charles Aznavour, Frank Sinatra al Franței, și-a redactat TESTAMENTUL în urmă cu 30 de ani

MOTIVUL pentru care Charles Aznavour, Frank Sinatra al Franței, și-a redactat TESTAMENTUL în urmă cu 30 de ani
Publicat: 04/10/2018, 14:58
Actualizat: 25/03/2019, 23:32

Charles Aznavour a fost căsătorit de trei ori și a avut șase copii, iar cea mai mare temere a sa era, potrivit propriilor declarații făcute pe 16 septembrie, în emisiunea TV „Sept à Huit” de pe postul TF1, ca urmașii lui să se certe pe avere, dând ca exemplu disputele în care sunt angrenați moștenitorii unui alt mare artist francez, Johnny Hallyday, informează Le Figaro.

„Nu vreau să se bată pe o lingură sau o furculiță, este ridicol și asta se întâmplă frecvent”, a spus Aznavour.

Charles Aznavour va fi omagiat la nivel național în Franța, un eveniment fiind programat vineri, de la ora 10.00, la Domul Invalizilor din Paris, a anunțat, marți seară, palatul Élysée, reședința președintelui Emmanuel Macron, care va susține și un discurs.

Apropiații artistului au declarat pentru RTL că nu doresc o astfel de ceremonie, însă nu au avut câștig de cauză.

Zilele trecute, oficialitățile din Paris au montat un panou lângă Turnul Eiffel pe care au rulat imagini cu artistul și s-au auzit melodiile ce l-au consacrat.

Detalii despre funeraliile lui Charles Aznavour nu sunt deocamdată cunoscute.

Charles Aznavour, una dintre celebrele voci ale muzicii franceze, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, în locuința sa din Alpilles, sudul Franței. Cauzele morții lui Charles Aznavour au fost „naturale”, în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, potrivit rezultatelor autopsiei efectuate pentru a cunoaște circumstanțele decesului, artistul fiind descoperit în cada de baie.

Săptămâna trecută, Charles Aznavour a fost invitat în emisiunea „C à Vous” a postului TV France 5. „Am acasă tot ce am nevoie pentru a mă îngriji (…) Sunt multe lucruri pe care nu le făceam înainte, dar care sunt necesare acum. Nu mă voi prezenta în fața publicului ca un nefericit”, a declarat Aznavour în timpul emisiunii. Tot atunci a vorbit despre pragul de 100 de ani pe care vrea să îl depășească: „Am decis, eu și cu sora mea, că trebuie să depășim 100 de ani. Nu are dreptul să abandoneze, nici eu nu am dreptul”, a mai spus acesta.

Cântărețul încheiase recent o serie de concerte programate în Japonia, după ce, în vara acestui an, a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole pentru că și-a fracturat un braț.

Artiști din lumea muzicii și a cinematografiei au reacționat cu tristețe la anunțul veștii despre moartea lui Aznavour, printre aceștia numărându-se Line Renaud, Alain Delon, Patrick Bruel, Céline Dion, Mireille Mathieu, Enrico Macias, MC Solaar, Carla Bruni, Nathalie Baye, Liza Minnelli, Sting, Nana Mouskouri, Brigitte Bardot.

Actorul francez Alain Delon s-a declarat distrus de moartea lui Charles Aznavour. „Sunt distrus. Sunt complet bulversat. Moartea lui mă lovește din plin. Îl iubesc pe acest om. Îl cunoșteam de la începuturile mele. Am debutat practic împreună”.

„Astăzi îi spunem rămas bun domnului Charles Aznavour, un copil al Armeniei, care a devenit cel mai cunoscut ambasador al cântecelor de dragoste franceze. Ca artist, scena a fost casa lui până de curând. Baladele sale romantice au fost parte din multe generații din întreaga lume care acum sunt în doliu. Domnule Charles, vei rămâne mereu « Pentru mine Formidabil». Iubire și condoleanțe pentru familie”, a spus cântăreațaCéline Dion, pe Instagram.

Monsieur Charles, «Hier encore» , les scènes du monde entier étaient pour vous « la bohème» que vous avez tant aimée. Vous, fils d”Arménie devenuAmbassadeur des «plaisirs démodés» , vos chansons d”Or ont fait rêver des générations de romantiques. «Et pourtant» … «Comme ils disent»… «Il faut savoir» quitter la table, mais l”amour qu”on vous porte ne sera jamais desservi. Vous resterez toujours «For me Formidable.» Respect et condoléances à votre famille. – Céline xx… . Today we say good-bye to Mr. Charles Aznavour, a child of Armenia, who became the most famous Ambassador of love songs à la Française. As an Artist, the stage was his home until very recently. His romantic ballads were part of so many generations that the entire world is now mourning him. Monsieur Charles, you will always remain « For me Formidable. » Love and condolences to the family. – Céline xx… . . . . 📸: Gérard Schachmes

A post shared by Céline Dion (@celinedion) on

Oct 1, 2018 at 11:33am PDT

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, vorbind despre „capodoperele sale, timbrul vocii și strălucirea sa unică”.

Și predecesorii lui Macron, François Hollande și Nicolas Sarkozy i-au adus omagii, vorbind despre faptul că acesta a „cântat pentru iubire și libertate”, respectiv că părea „mereu în vervă și nemuritor”.

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranți armeni, pe numele real Shahnour Vaghinag Aznavourian, s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit „Sinatra francez”, Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul și vocea lui atipice, înainte de a deveni celebru, începând cu jumătatea anilor ’50.

Era unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi, a apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă și 50 în germană.

Charles Aznavour și-a început călătoria artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență a ales să devină cântăreț, iar, în 1946, a fost descoperit de Édith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franța și Statele Unite ale Americii.

În 1974, Aznavour s-a bucurat de succes în Marea Britanie, unde celebra piesă „She” a ajuns pe prima poziție a clasamentelor de trei ori mai repede decât orice alt cântec de până atunci.

De-a lungul timpului a colaborat cu Édith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puținii cântăreți europeni invitați să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, José Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri și Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziții marca Aznavour, denumit „Write me a love song, Charlie”, care a fost relansat și pe CD, în 2006.

Anul trecut, Charles Aznavour, care a vândut peste 180 de milioane de albume la nivel mondial, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația