Motivul pentru care mai mulți preoți catolici AU ARS cărți din seriile „Harry Potter” și „Twilight”

Publicat: 01/04/2019, 21:28

„Ne supunem cuvântului divin”, a explicat, pe pagina de Facebook, grupul religios „Fundacja SMS Z Nieba”, autorii acestei distrugeri prin foc, cu poze, scrie France 24.

Din imagini se vede cum trei preoți aruncă în foc un coș plin de cărți, printre care cele din seria „Harry Potter” și „Twilight”, dar și alte obiecte precum o mască în stil african.

 Preoți catolici au ars în public cărți din seriile „Harry Potter

Cei trei spun rugăciuni deasupra focului în care este pe cale să fie mistuită și o umbrelă „Hello Kitty” și o figurină hindusă.

Un pasaj, care cere credincioșilor să distrugă „dușmanii lui Dumnezeu” cuprinde fraza: „Veți arde în foc idolii lor”.

Episcopatul polonez și preotul local au recunoscut existența faptelor, dar au refuzat să comenteze.

Evenimentul a avut loc „după slujba de la ora 10:00 dimineața, duminică, la ora 11:00. Și aceste ofrande, care au fost aduse bisericii de-a lungul săptămânii, au fost adunate în fața bisericii și a existat un foc”, a povestit un enoriaș anonim pentru postul de televiziune TVN24.

 Preoți catolici au ars în public cărți din seriile „Harry Potter

Conform lui Jan Kucharski, exorcist și preot al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, „nu este vorba de arderea unor cărți oarecare, ci de obiecte asociate cu magia și ocultismul. Pe lângă acestea, există și alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioși. Este timpul să instaurăm ordinea”.

„Știm bine ce prejudiciază, ce nu este bun pentru credincioși, de unde această formulă, să spunem, evanghelică a evenimentului. Unii, se pot simți șocați, dar cei care cunosc spiritul divin vor înțelege”, a explicat el pe site-ul Na Temat.

Foto: Fundacja SMS Z NIEBA/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase