„Mult prea târziu, mult prea puțin”. Caragiale, declarat cetățean de onoare al Ploieștiului

Redactor:
Corespondenti
„Mult prea târziu, mult prea puțin”. Caragiale, declarat cetățean de onoare al Ploieștiului
Dramaturgul Ion Luca Caragiale a fost numit cetățean de onoare al municipiului Ploiești, în urma unei decizii adoptate, joi, de Consiliul Local, un singur consilier alegând să nu participe la vor, deoarece, în opinia sa, "este mult prea târziu și mult prea puțin", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform aleșilor locali, titlul de cetățean de onoare al municipiului Ploiești a fost conferit dramaturgului pentru „uriașa contribuție adusă literaturii române”, precum și pentru atașamentul și prețuirea manifestate față de orașul Ploiești și comunitatea locală, care i-au fost sursă de inspirație pentru majoritatea creațiilor.

În expunerea de motive se arată că: „Dramaturgul s-a considerat întotdeauna a fi ploieștean. Aici a crescut, aici a învățat, s-a format și a descoperit lumea plină de pitoresc a negustorilor, a micilor funcționari, a demagogilor, a republicanilor înfocați și a amorurilor pasionale, lume care se va regăsi, mai târziu, atât de pregnant exprimată în opera sa”.

Hotărârea privind acordarea, post-mortem, a titlului de cetățean de onoare al municipiului Ploiești dramaturgului Ion Luca Caragiale a fost adoptată cu 23 de voturi „pentru”.

Consilierul local Paul Palaș (PNL) nu a partipat la vot, spunând că, în opinia sa, este „mult prea târziu și mult prea puțin pentru Caragiale”.

 

Inchide