• Publicat:
Magazin

Netflix implementează un nou cod de conduită, în contextul scandalurilor sexuale din ultima vreme

Netflix implementează un nou cod de conduită, în contextul scandalurilor sexuale din ultima vreme
Netflix implementează un nou cod de conduită, în contextul scandalurilor sexuale din ultima vreme

Netflix le-a interzis angajaților să se privească reciproc mai mult de cinci secunde, într-un „pachet bizar” de reguli privind flirtul la locul de muncă, scrie Daily Mail.

Echipa Netflix nu are voie să ceară numere de telefon de la colegi și aceștia sunt îndemnați să strige: „Încetează! Să nu mai faci asta!”, dacă se simt hărțuiți.

Măsurile radicale de la Netflix au legătură cu scandalul sexual în care a fost implicat mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein, dar țin și de mișcarea Me Too, care apără victimele abuzurilor. De asemenea, să nu uităm că principalul star al rețelei de streaming, Kevin Spacey, personajul-cheie din serialul „House of Cards”, a fost acuzat că a abuzat mai multe persoane de sex masculin, de-a lungul carierei sale.

De exemplu, echipa din spatele serialului SF Black Mirror – filmat la Londra – va adopta noile reguli. „Staff-ul a mers la întâlniri pentru a vedea ce este nepotrivit. Gestul de a te uita mai mult de cinci secunde la cineva este considerat DEPLASAT”, a declarat unul dintre angajații echipei din spatele serialului amintit.

„Nu ai voie să ceri numărul de telefon al altcuiva, decât dacă acea persoană are permisiunea să-l furnizeze mai departe. Dacă vezi un comportament nedorit, trebuie să-l RAPORTEZI IMEDIAT”, scrie The Sun.

„Desigur, am avut de a face și cu glume. Unii oameni s-au uitat unii la alții, au numărat până la cinci, apoi și-au despărțit privirile”.

Angajații companiei Netflix nu au voie nici să „prelungească” o îmbrățișare mai mult decât trebuie. Pe de altă parte, cazul Weinstein este celebru. Acesta este acuzat de agresarea sexuală a peste 20 de femei, dar a pledat nevinovat.

Inchide