Nimeni nu vrea să cumpere CASA fostului ministru responsabil cu PROPAGANDA NAZISTĂ, scoasă la vânzare de 20 DE ANI. Cum ARATĂ conacul lui Joseph Goebbels

Redactor:
Ana Obretin
VIDEO. Casa lui JOSEPH GOEBBELS, scoasă la vânzare de 20 DE ANI, dar cumpărătorii se lasă AȘTEPTAȚI. Vezi CUM ARATĂ conacul fostului ministru responsabil cu PROPAGANDA NAZISTĂ

Locuința este situată lângă lacul Bogensee, în satul Lanke, la aproximativ 14,5 kilometri de Berlin și era folosită de Goebbels pentru banchete organizate pentru liderii naziști, pentru a-și scrie discursurile antisemite și pentru aventuri cu actrițe aspirante, pe care le cunoștea la castingurile pentru filmele de propagandă, informează warhistoryonline.

Și soția ministrului, Magda, și cei șase copii ai lor locuiau acolo, însă conacul era mare, acesta reușind să aibă aventuri fără știrea familiei.

Conacul, care are 70 de camere – baza clădirii se întinde pe 170 de metri pătrați -, a devenit proprietate a autorităților locale și este administrat de BIM Real Estate Management. Compania dorește să facă îmbunătățiri, pentru a face conacul mai atractiv pentru cei interesați să îl cumpere sau să îl închirieze.

Însă istoria conacului este prea urâtă, din cauza fostului proprietar și a lucrurilor teribile care s-au întâmplat acolo.

În prezent, costurile de administrare se ridică anual la 230.000 de euro, sumă căreia i se adaugă eventuale reparații, cheltuieli legate de securitate și altele.

Autoritățile locale nu știu cum să procedeze, clădirea având și rol de monument. Renovarea plănuită de BIM s-ar ridica la 2 milioane de euro.

Sven Heinemann, șeful unei agenții imobiliare locale, a declarat recent pentru publicația germană Bild că zona Bogensee nu are niciun viitor atât timp cât există acest conac și că este surprins că nu a fost distrus după război.

Casa lui Joseph Goebbels, scoasă la vânzare de 20 de ani, dar cumpărătorii se lasă așteptați

Adolf Hitler i-a oferit proprietatea lui Goebbels drept cadou, sperând că îl va convinge pe ministru să petreacă mai mult timp cu familia. Construcția a fost finalizată în 1939, iar, la momentul respectiv, Goebbels a descris-o ca având „o solitudine idilică”.

Casa, care, după război, a fost folosită o scurtă perioadă ca grădiniță, este dotată cu un buncăr, o sufragerie elegantă și chiar un cinema, unde erau proiectate filme pe care Goebbels le realiza la studioul Babelsberg.

Casa păstrează încă multe elemente originale, inclusiv candelabre de cristal, tâmplărie de stejar, biblioteca din biroul lui Goebbels, cada în care acesta făcea baie, iar pe proprietate se găsește și un lac cu pești.

Casa lui Joseph Goebbels, scoasă la vânzare de 20 de ani, dar cumpărătorii se lasă așteptați

Paul Joseph Goebbels a fost ministru al propagandei naziste între anii 1933 și 1945. Era un apropiat al lui Adolf Hitler și unul dintre cei mai mari admiratori ai acestuia și un susținător al procesului de exterminare a evreilor. Goebbels a fost cunoscut ca fiind zelos, un orator energic și un antisemit virulent. Acesta și soția sa s-au sinucis pe 31 aprilie, în buncărul din Berlin construit pentru Adolf Hitler, la o zi după sinuciderea acestuia, după ce și-au ucis cei șase copii, cu cianură de potasiu.

Foto: Captură

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Fapta oribilă pentru care doi medici din Prahova au fost trimiși în judecată. Un bebeluș,...
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul...
Nu s-a mai produs din 1226. Evenimentul astronomic excepțional care are loc pe 21 decembrie
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Un polițist din Vâlcea investighează criminali ziua, iar noaptea trăiește altă viață: ‘Doar chinezii mai...
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: „L-am dus mort în portbagaj”
Inchide