NOAPTEA MUZEELOR 2012. Ce se va întâmpla la Antipa

NOAPTEA MUZEELOR 2012. Ce se va întâmpla la Antipa
Publicat: 18/05/2012, 20:02
Actualizat: 18/05/2012, 20:02

Noaptea Muzeelor va fi organizată pentru a opta oară (a cincea oară consecutiv) în România sâmbătă, 19 mai 2012. Aproape 100 de muzee din România se vor alinia celor peste 3 000 de muzee din Europa care își vor deschide gratuit porțile pentru vizitatori.

Evenimentul va fi coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), care propune în acest an, în premieră, un circuit – pilot în Cluj. În ceea ce privește Capitala, harta muzeelor bucureștene va cuprinde 27 de instituții, dintre care patru vor participa în premieră la Noaptea Muzeelor 2012.

Muzeul Național de Istorie Naturală ””Grigore Antipa”” sărbătorește Noaptea Muzeelor 2012 într-un mod inedit, pe parcursul a două zile. Vineri, 18 mai, programul ””Legănați de Deinotherium”” îi așteaptă, începând cu ora 21.30, pe copiii care pot rămâne fără părinți să viziteze muzeul noaptea și să doarmă în Sala Deinotherium-ului. Aceștia vor fi supravegheați de Departamentul de Programe Educative al muzeului, din care fac parte șase cercetători. Copiii vor dormi în saci de dormit, pe saltele groase de izopren, asamblate ca piesele de puzzle, sub forma unui dreptunghi, în jurul Deinotheriumului. Dimineața, o companie din industria alimentară le va oferi copiiilor o ceașcă de cacao cu lapte și un croissant. Grupul țintă vizează copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, numărul maxim de copii care pot fi înscriși fiind de 20.

Sâmbătă, 19 mai, expoziția permanentă va putea fi vizitată între orele 18.00-01.00, gratuit (accesul vizitatorilor fiind permis numai până la orele 00.00). Accesul publicului în expoziție se va face în grupuri de 20 de persoane din 15 în 15 minute.

O companie de telefonie mobilă le va aduce vizitatorilor, pentru prima oară într-un muzeu din România, una dintre cele mai spectaculoase tehnologii: ””Augmented Reality””. Prin intermediul acesteia, vizitatorii care posedă un smartphone vor putea vedea doi elefanți fosili în 3D, Mammut americanum și Deinotherium gigantissimum, și vor putea interacționa cu aceștia.

Începând cu ora 19.00, se va vernisa expoziția de origami ””Creații și Creaturi din hârtie””, realizată de către Asociația De Origami România (ADOR). În cadrul acesteia, vor fi prezentate creațiile membrilor săi din toată țara, în principal piese inspirate din natură, realizate prin arta împăturirii hârtiei.

Cu începere de la ora 18.30, în cadrul programului ””La Antipa, în spatele ușilor închise”” va avea loc conferința ””Acarienii țestoasă – Creaturi microscopice din sol””, susținută de specialistul în studiul Uropodidelor, dr. Cristina Constantinescu.

Din oră în oră, începând cu ora 20.00, în grădina Muzeului se vor desfășura activități de colectare entomologică (de insecte) nocturnă și interceptarea ultrasunetelor emise de diferite specii de lilieci.

Punctul culminant al evenimentului Noaptea Muzeelor va fi la ora 23.00, când organizatorii vor lansa lampioane produse în China pe scările Muzeului Antipa și vor trimite, metaforic vorbind, două mesaje spre cer: ””Muzeul Antipa nu se uită ușor”” (logo-ul muzeului) și îndemnul ””Rămâi curios!””(logo-ul televiziunii Da Vinci Learning).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie