Noi detalii în cazul lui Michael Jackson ies la iveală | Marlon Brando: „Cu acest tip de comportament, cred că e destul de rezonabil să tragi concluzia că ar fi preferat copiii”

Redactor:
Razvan Tupa
Noi detalii în cazul lui Michael Jackson ies la iveală | Marlon Brando: „Cu acest tip de comportament, cred că e destul de rezonabil să tragi concluzia că ar fi preferat copiii”
Marlon Brando a vorbit cu Michael Jackson despre predilecția sa pentru minori și l-a făcut să plângă, concluzionând că muzicianul „ar fi preferat copiii", arată transcrierea unei declarații făcute sub jurământ de celebrul actor, dezvăluită abia acum, arată Los Angeles Times.

Marlon Brando și Michael Jackson au avut o discuție despre sex, abuz la adresa minorilor și relații personale. Discuția ar fi avut loc în timpul mesei, potrivit unei declarații făcute de actor procurorilor care investigau acuzațiile de pedofilie formulate la adresa cântărețului în 1994.

Transcrierea declarațiilor făcute de Brando devine publică abia în această săptămână, fiind inclusă în ultimul episod al podcastulului „Telephone Stories: The Trials of Michael Jackson”.

Brandon Ogborn, unul dintre producătorii podcastului, a obținut transcrierea declarațiilor incendiare făcute sub jurământ și le-a verificat autenticitatea cu judecătorul Lauren Weis de la Curtea Superioară din Los Angeles, care a investigat cazul lui Jackson, potrivit L.A.Times.

Brando povestește că a vorbit cu Michael Jackson despre sexualitate și despre relația acestuia cu tatăl său, Joe Jackson, lucru care l-a făcut pe cântăreț să izbucnească în plâns.

Procurorii știau că între cei doi există o „relație specială”, actorul din „Nașul/ Godfather” predându-i lui Jackson actoria în schimbul unor sfaturi despre dans.

Producătorii spun că declarația lui Brando are o greutate aparte în poveste, pentru că este vorba despre afirmațiile făcute de o persoană bogată și celebră, care nu avea ce să urmărească de pe urma dezvăluirilor pe care le făcea. În plus, arată Ogsborn, „Și el era un ciudat, ca și Michael Jackson. Așa că, pentru mine e un ciudat care îl înțelege pe alt ciudat într-o lume ciudată”.

Michael Jackson, care a murit în 2009, a fost investigat de două ori pentru acuzații de molestare de minori. Nu a ajuns să fie pus sub acuzare în 1994, iar în 2005 a fost achitat.

Brando a câștigat premiul Oscar de două ori și a murit în 2004.

Discuția dintre cei doi ar fi avut loc la ferma deținută de Jackson, Neverland. „Vorbeam despre emoții și de unde vin. Puteam să-mi dau seama după cum se purta, el vorbea așa, într-un fel ciudat pentru o persoană care era de seamă cu fiul meu cel mare, 35 de ani. Și nu voia să mă audă că înjur”, a povestit Brando.

„L-am întrebat dacă e virgin și a râs și a chicotit. Mi-a zis, «O, Brando». I-am spus, «Păi și ce faci pentru sex?». Și a început să se agite și să se rușineze”, a arătat actorul.

Brando spune că l-a întrebat pe Jackson dacă se masturbează și le-a explicat procurorilor că muzicianul „trăiește pe altă lume”.

„A spus că își ura tatăl și a început să plângă. Așa că m-am retras. M-am purtat cu mănuși. Mi-am dat seama că avea probleme în viață pentru că trăia pe altă lume”, le-a dezvăluit Brando procurorilor.

„Am zis: «Cine sunt prietenii tăi?», a răspuns, «Nu știu pe nimeni de vârsta mea. Nu îmi place nimeni de vârsta mea». L-am întrebat «De ce nu?», a făcut «Nu știu, nu știu». Plângea destul de tare și am încercat să-l consolez. Am încercat să-l ajut cât am putut”, s-a destăinuit Brando.

Actorul spune că inițial a crezut că muzicianul era gay, dar că ulterior s-a gândit chiar „cu acest tip de comportament, cred că e destul de rezonabil să tragi concluzia că ar fi preferat copiii. Impresia mea a fost că nu voia să îmi răspundă pentru că era îngrozit să îmi zică mie”.

Marlon Brando este unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. S-a făcut remarcat mai ales datorită rolurilor din filmele „Un tramvai numit dorință” și „On the Waterfront”, pentru care a primit primul său premiu Oscar, în 1955. Stilul lui actoricesc, combinat cu aparițiile sale publice ca outsider al Hollywood-ului anilor 1950 și 1960 au avut o influență majoră asupra generației de actori ce i-au urmat.

Ulterior, în ciuda unei anumite etichete de paria care i-a fost conferită, Brando a interpretat la superlativul absolut, stabilind un nou standard estetic, rolul lui Vito Corleone din primul film din seria lui Francis Ford Coppola închinată unui boss mafiot, „Nașul/ The Godfather”, pentru care a primit al doilea Oscar din carieră, în 1973.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles și efectua repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzații de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzațiile și totul s-a încheiat printr-o înțelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

În 2013 și 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanță pentru că faptele au fost prescrise.

 

Inchide