Nouă țări care vor cu disperare ca cetățenii lor să facă mai mult sex

Nouă țări care vor cu disperare ca cetățenii lor să facă mai mult sex
Publicat: 14/09/2016, 08:45
Actualizat: 02/02/2018, 05:14

Între țările care se confruntă cu probleme legate de scăderea populației se numără și România, alături de alte state precum Danemarca, Rusia și chiar Japonia. În cazul acestora, încurajarea populației să facă mai mult sex poate implica strategii de la cele mai explicite, la unele de-a dreptul bizare.

DANEMARCA

Dacă nu îți dorești un copil pentru a-ți întemeia o familie, fă-o cel puțin pentru Danemarca. Așa sunt sfătuiți danezii. Mica țară nordică are o natalitate care se situează în jurul valorii de 1,73 copii la o femeie, astfel că o agenție de turism daneză a pus la punct niște idei ingenioase care să-i determine pe oameni să facă copii.

Oficialii companiei au oferit cuplurilor care concepeau un copil pe perioada vacanței cumpărate prin agenție toate lucrurile necesare creșterii copilului, până când acesta împlinea vârsta de 3 ani.

În prezent, agenția a lansat un video de campanie intitulat „Fă-o pentru mama”, în care cuplurile care pleacă în călătorii prin intermediul acestei companii să facă un copil pentru a le oferi un nepoțel mamelor lor.

RUSIA

Vladimir Putin i-a adus pe cei de la Boyz II Men la Moscova, pentru a-i scoate pe bărbați din amorțeală chiar înainte de Ziua Îndrăgostiților. Îl poate învinui cineva? Țara lui se confruntă cu un declin demografic major. Bărbații mor de tineri. SIDA și alcoolismul au pus stăpânire pe Rusia, iar femeile nu mai fac copii.

Problema a luat o asemenea amploare încât în 2007, Rusia a declarat ziua de 12 septembrie „Ziua Oficială a Conceperii”. În această zi, tuturor angajaților ruși le este dat liber, tocmai pentru a se concentra asupra conceperii unui copil. Femeile care nasc exact nouă luni mai târziu primesc un frigider.

JAPONIA

Natalitatea în Japonia este o adevărată problemă din 1975 încoace. În încercarea de a rezolva această problemă, un grup de studenți de la Universitatea din Tsukuba l-a inventat pe Yotaro, un bebeluș de jucărie, robotizat, care le oferă cuplurilor șansa de a vedea ce înseamnă creșterea unui copil.

ROMANIA

Anii 60 au reprezentat o perioadă periculoasă pentru cupluri. Deoarece populația scădea, guvernul de atunci a impus taxe pe venit de 20% pentru cuplurile care nu aveau copii și au introdus prevederi legale care făceau divorțul aproape imposibil.

Ideea pe care se bazau aceste lucruri era aceea că dacă nu făceai copii, nu contribuiai la crearea de noi adepți ai regimului și trebuia să plătești pentru acest lucru.

Nici anii 80 nu au fost mai buni, în sensul că în această perioadă româncele erau obligate să participe la controale gincologice organizate și realizate de organismele de stat, pentru ca oficialii să se asigure că ele nu făceau avorturi.

Aceste politici demografice brutale s-au încheiat în 1989, odată cu schimbarea regimului. De atunci, rata natalității și populația sunt în continuă scădere, România ajungând la o medie de 1,31 de copii pentru o femeie.

SINGAPORE

Singapore se confruntă cu cea mai mică natalitate din întreaga lume, cu o medie de 0,81 de copii per femeie. Pe 9 august 2012, guvernul din Singapore a organizat „Noaptea Națională” în care i-a încurajat pe locuitori „să-și scoată patriotismul la iveală”.

De asemenea, în această țară a fost dată o lege pentru reducerea numărului de apartamente cu o singură cameră, tocmai pentru a-i încuraja pe oameni să locuiască împreună și, eventual, să procreeze. Anual, în Singapore se cheltuie 1,6 miliarde de dolari pe programe care să-i determine pe locuitori să facă sex.

COREEA DE SUD

În a treia zi de miercuri din fiecare lună, luminile din birourile sud-coreene se sting la ora 7 seara. Această zi este cunoscută drept „Ziua Familiei”. O femeie are, în medie, 1,25 copii, ceea ce determină guvernul acestei țări să promoveze viața de familie și chiar să ofere bani celor care au mai mult de un copil.

INDIA

India, per ansamblu, nu are o problemă cu fertilitatea, natalitatea este de 2,48 copii la o femeie, ducând la un spor natural pozitiv. Există o problemă în cazul comunității indiene Parsis, în cazul căreia declinul în ceea ce privește numărul de cetățeni este mare. De la 114.000 de reprezentanți în 1941, s-a ajuns la 61.000 în 2001.

Această problemă a dat naștere unor campanii diverse în 2014, încluzând una al cărei slogan era „Fii responsabil, nu folosi prezervativul în seara asta”.

ITALIA

Cu o rată a fertilității de doar 1,43 copii per femeie, sub media europeană, Italia a luat măsuri pentru a-și convinge cetățenii să facă mai mulți copii.

„Frumusețea nu cunoaște limite, dar fertilitatea o face. Mergi înainte! Nu aștepta barza!”, spunea una dintre reclamele din cadrul campaniilor.

HONG KONG

Rata fertilității în Hong Kong este de doar 1,18 copii la fiecare femeie. Acest fapt cauzează încetinirea progresului economic și imposibilitatea înlocuirii forței de muncă.

În 2013 a existat o propunere prin care cuplurile să primească bani pentru a fi încurajate să aibă copii.

Totuși, planul nu a fost niciodată pus în aplicare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Meghan, criticată din nou. Ce a făcut cu Harry în public e șocant
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
William Levy, starul telenovelelor sud-americane, apel disperat catre autorități. Actorul nu știe unde se află...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei