Noul film al lui Quentin Tarantino se va intitula „The Hateful Eight”

Noul film al lui Quentin Tarantino se va intitula The Hateful Eight
Publicat: 13/01/2014, 13:10

Cineastul american Quentin Tarantino a anunțat că „The Hateful Eight” este titlul următorului film al său, un western care nu va fi însă o continuare a peliculei „Django dezlănțuit/ Django Unchained”, informează variety.com.

Actorii din distribuția acestui proiect cinematografic nu au fost deocamdată aleși, însă surse din anturajul cineastului spun că noul film va include un rol ce va fi jucat de Christoph Waltz, actorul austriac recompensat cu două premii Oscar pentru rolurile interpretate în cele mai recente două pelicule semnate de Quentin Tarantino – „Django Unchained” și „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds”.

Tarantino a dezvăluit în toamna anului 2013, în emisiunea de televiziune „The Tonight Show”, că noul său film va fi un western.

Cineastul i-a declarat prezentatorului acelei emisiuni, Jay Leno: „Nu am mai spus acest lucru până acum în public, dar vă voi dezvălui genul cinematografic: Este un western. M-am distrat atât de mult în timp ce filmam pentru «Django Unchained», iar eu iubesc westernurile atât de mult, încât, după ce am învățat cum trebuie să faci un western, mi-am spus: «Ok, hai să mai fac unul, acum că știu cum se face așa ceva»”.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie – movie”.

Pentru filmul „The Hateful Eight” – al cărui titlu sugerează un posibil omagiu adus peliculei western „Magnificii șapte/ The Magnificent Seven” regizată de John Sturges în 1960 – Tarantino nu a găsit deocamdată un studio care să îl producă.

The Weinstein Co. și studiourile Sony au produs „Django Unchained”, iar TWC și Universel au produs „Inglorious basterds”.

Fiecare dintre cele opt filme regizate de Quentin Tarantino aduce un omagiu unui gen cinematografic precis. „Reservoir Dogs” (1992) și „Pulp Fiction” (1994) se înscriu în categoria „filmului cu gangsteri americani”. Quentin Tarantino utilizează codurile „Blaxploitation” (gen care îi pune în valoare pe eroii de culoare) în „Jackie Brown” (1997). Cele două filme din seria „Kill Bill”, lansate în 2002 și 2003, sunt filme de acțiune. „Death Proof” (2007) aparține genului „slasher movie”, un subgen al filmelor horror în care abundă asasinii psihopați. „Inglorious Basterds” este un film de război ucronic (care se bazează pe rescrierea istoriei pornind de la modificarea unui eveniment trecut). „Django Unchained” (2012) aduce un omagiu filmelor din genul western-spaghetii regizate de Sergio Leone.

În vârstă de 50 de ani, autor a opt lungmetraje, a 15 scenarii de film, episoade de televiziune, câștigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction” din 1994 și a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp fiction” și „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător și chiar actor în filmele sale. Deși este acuzat de critici că trivializează și estetizează violența, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniștii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două filme din seria „Kill Bill”, „Mașina morții/ Death Proof”, „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” și „Django dezlănțuit/ Django Unchained” au devenit filme de referință ale cinematografiei mondiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Cum arată, de fapt, cele mai scumpe apartamente din Dubai! Nimeni nu se aștepta la...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reacţia lui Iohannis după ce şeful Armatei a avertizat că există riscul escaladării conflictului din...
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
A murit maestrul teatrului romanesc. Marele actor al României s-a stins
Alertă meteo în România. Urmează fenomene extreme
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Un studiu a descoperit de ce peștii africani au ochii mai mari
×