„Nu, nu se măresc salariile angajaților, îmi iau eu un Bugatti”. Viața unui prințișor în imperiul sucurilor, un nou prilej pentru presa britanică de a descoperi fascinanta Românie

„Nu, nu se măresc salariile angajaților, îmi iau eu un Bugatti. Viața unui prințișor în imperiul sucurilor, un nou prilej pentru presa britanică de a descoperi fascinanta Românie

După ce frații Ioan și Viorel Micula, patronii European Drinks, au câștigat la Curtea de Arbitraj de la Washington un proces intentat statului român, în urma căruia trebuie să primească 376 de milioane de lei plus penalități, fiul celui din urmă, Victor Micula, a postat un mesaj pe Facebook.

”Nu, nu se măresc salariile angajaților (n.r. fraților Micula), îmi iau eu un Bugatti”, a scris Victor Micula pe Facebook.

Ulterior, după ce o televiziune din România a anunțat că Micula junior își va lua un ”bolid de 1,5 milioane de euro din banii românilor”, fiul lui Viorel Micula a revenit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook: ”Atât de proști cu România TV în frunte, care pentru un comentariu la o poză mă dau la știri la 16.00. Priviți cât de exagerați sunt. Aștept păreri”.

În urma procesului câștigat, mulți angajați ai fraților Micula au sperat că salariile le vor fi mărite și au rămas ”dezamăgiți” de știrea conform căreia Victor Micula își va lua un Bugatti.

Viorel Micula a precizat că, în urma victoriei de la Washington, lui și fratelui său geamăn li s-au oferit acțiuni la Petrom, dar ei au vrut bani, nu acțiuni. ”Avem nevoie de cash pentru a ne plăti cheltuielile, trebuia să primim banii de anul trecut, dar nu i-am primit, așa că am avut pierderi”, a explicat Micula senior, minimalizând astfel, în opinia Daily Mail, faptul că salariile angajaților nu vor fi mărite.

Daily Mail amintește că Victor Micula a picat examenul de Bacalaureat din vară și că a fost implicat în alte scandaluri, cum ar fi cel în care s-a dus cu elicopterul la o mănăstire, pentru a se reculege, sau cel în care a intrat cu bolidul său Ferrari pe o stradă pietonală, pentru a merge cu iubita lui la un magazin de bijuterii.

Frații Micula au câștigat la Washington, Ministerul Finanțelor a dorit compensare cu datorii

Frații Ioan și Viorel Micula, patronii European Drinks, au câștigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul intentat statului român și trebuie să primească circa 376 milioane lei, plus penalități, iar Ministerul Finanțelor dorește să compenseze această sumă cu datoriile firmei la buget.

Reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice au declarat pentru MEDIAFAX că se intenționează compensarea sumei câștigată de frații Micula cu datoriile la buget pe care le are firma deținută de aceștia. Sursele citate au precizat că este un caz fără precedent și se caută cea mai bună modalitate de punere în practică.

„Dacă domnii de la Finanțe spun că vor acoperi datoriile cu banii ăștia, înseamnă că știu ei mai bine. Eu știu că nu avem datorii atât de mari, iar datoriile pe care le avem nu sunt din vina noastră, ci din cauza contextului economic”, a declarat Ioan Micula pentru MEDIAFAX.

El a explicat că din cauza pieței negre, grupul pe care-l conduce a ajuns să aibă datorii la stat.

Procesul a fost deschis în anul 2005 la Centrul International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID) de pe langa Banca Mondială, cea mai înaltă instanță judecătorească pentru litigiile economice, și viza decizia autorităților române privind eliminarea unor facilități fiscale acordate grupului European Drinks pentru investițiile în zonele defavorizate.

Acesta este primul proces pe care statul român îl pierde la ICSID.

În ultimii ani ai arbitrajului, Viorel Micula a fost reprezentat de Shearman & Sterling (Londra și Paris) și firma locală de avocatură Dragne & Asociații, ceilalți reclamanți fiind reprezentați de King & Spalding (Londra, Washington și Houston).
România a fost reprezentată de firma internațională Freshfields Bruckhaus Deringer (birourile din New York, Frankfurt și Paris) și firma locală de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Frații Ioan și Viorel Micula, principalii acționari ai grupului alimentar European Drinks, care au și cetățenie suedeză, susțineau la data deschiderii procesului, în 2005, că statul român nu și-a respectat angajamentele referitoare la protecția reciprocă a investițiilor cuprinse în Acordul bilateral dintre Suedia și Romania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția