O acuarelă pictată de Hitler, scoasă la licitație. La cât este estimată

O acuarelă pictată de Hitler, scoasă la licitație. La cât este estimată
Publicat: 19/11/2014, 13:30

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitații organizatoare – Auktionshaus Weidler – cu sediul în orașul Nürnberg, spune că acest tablou, intitulat „Standesamt und Altes Rathaus Muenchen”, este unul dintre cele aproximativ 2.000 pe care Hitler le-a pictat din 1905 până în 1920, în perioada în care era un tânăr artist sărac.

Vorbind despre criticile care i-au fost aduse recent, potrivit cărora este lipsit de gust să vinzi la licitație operele artistice unui dictator, considerate oricum destul de limitate din punct de vedere artistic, Kathrin Weidler spune că aceste plângeri ar trebui adresate persoanelor care au pus în vânzare acest tablou – două surori germane, aflate în jurul vârstei de 70 de ani, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Adolf Hitler a dezvăluit în autobiografia sa „Mein Kampf” faptul că speranțele sale din tinerețe legate de dorința de a deveni artist i-au fost spulberate de eșecurile sale repetate de a intra la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Cinci dintre picturile lui Hitler au fost vândute la licitație cu prețuri care au ajuns la 80.000 de euro, dar multe altele au fost achiziționate cu sume mult mai mici, de circa 5.000 de euro.