O altă legendă a muzicii rock își anunță turneul de adio. Artistul are 11 albume solo și o stea pe Walk of Fame

Redactor:
Ana Obretin
O altă legendă a muzicii rock își anunță turneul de adio. Artistul are 11 albume solo și o stea pe Walk of Fame
Detalii în articol

În ultimele săptămâni, alți doi veterani ai muzicii mondiale, Elton John și Paul Simon, au făcut anunțuri similare privind renunțarea la turnee.

Pentru „No More Tours 2”, o aluzie la turneul din 1992, Ozzy, în vârstă de 69 de ani, va colabora cu chitariștii Zakk Wylde și Blasko, toboșarul Tommy Clufetos și clăparul Adam Wakeman.

„Am fost foarte binecuvântat să am două cariere muzicale de succes”, a spus „Prince of Bloody Darkness” într-o declarație de presă. „Acest turneu final va fi o celebrare uriașă pentru fanii mei și oricine s-a bucurat de muzica mea în ultimele cinci decenii”, a mai spus muzicianul, care a făcut acest anunț din locuința sa din Los Angeles.

Turneul va debuta cu concerte în festivaluri din Florida, la Welcome to Rockville din Jacksonville și FortRock din Fort Lauderdale, pe 27, respectiv 29 aprilie. Osbourne se va îndrepta apoi spre America Centrală și America de Sud, Europa, pentru a se întoarce în SUA în luna august. Trupa Stone Sour va cânta în deschiderea concertelor din SUA, care sunt programate până în luna octombrie.

Biletele pentru concertele nord-americane vor fi puse în vânzare pe 17 februarie.

Deși este un turneu de adio, Ozzy Osbourne spune că nu se retrage total de pe scenă. „Voi mai susține concerte, dar nu voi mai pleca în turnee timp de șase luni niciodată. Vreau să petrec timp pe acasă”, a declarat muzicianul pentru publicația Rolling Stone.

„Îmi place să fiu bunic”, a adăugat acesta, spunând că nu mai vrea să piardă momente importante din viața celor dragi.

În 2015, trupa britanică Black Sabbath, al cărei solist a fost Ozzy Osbourne, a anunțat că se va retrage din activitate, la finalul unui turneu mondial de adio intitulat „The End”. Ultimul concert din acest turneu a fost susținut în februarie 2017.

Trupa Black Sabbath a fost înființată în 1968 de Osbourne, alături de chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler și toboșarul Bill Ward. Ozzy Osbourne a fost concediat din trupă în 1979, iar, după plecarea lui, trupa britanică a cunoscut numeroase schimbări de componență. Cei patru muzicieni din componența originală s-au mai reunit în 1998, când au lansat albumul live „Reunion”, și apoi au mai susținut concerte împreună în anii 2000.

În noiembrie 2011, trupa Black Sabbath a anunțat că se va reuni în componența originală, incluzându-l pe Ozzy Osbourne în calitate de solist, cu ocazia înregistrării unui nou album, care a fost lansat abia în 2013.

Trupa Black Sabbath, recompensată cu două premii Grammy, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2006 și a vândut, în total, peste 70 de milioane de albume.

După ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne și-a construit o carieră de succes în calitate de artist solo. Albumul „No More Tears”, lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în SUA și a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului și a criticilor. Următoarele albume – „Ozzmosis” (1995), „Down to Earth” (2001), „Under Cover” (2005), „Black Rain” (2007), deși nu au mai avut același succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

În total, Osbourne a lansat 11 albume de studio solo. De-a lungul carierei, a primit, printre altele, o stea pe Hollywood Walk of Fame, un Global Icon Award la gala MTV Europe Music și un Ivor Novello Award pentru munca sa de compozitor.

În anii 2000, Osbourne a devenit și star de reality show, apărând împreună cu familia sa în emisiunea „The Osbournes”. De asemenea, alături de Jack Osbourne, fiul său, a apărut în emisiunea TV „Ozzy & Jack’s World Detour”.

Ozzy Osbourne a susținut un concert și la București, în octombrie 2011, în cadrul turneului mondial de promovare a albumului „Scream”, lansat în 2010.

Inchide