O bucată din Zidul Berlinului se mută în SUA pentru a-i învăța pe tineri să treacă de zidurile vieții

Redactor:
Silviu Bănilă
O bucată din Zidul Berlinului se mută în SUA pentru a-i învăța pe tineri să treacă de zidurile vieții
Orașul Miami a primit spre păstrare o bucată din Zidul de la Berlin, care va fi expusă începând cu duminică, 2 noiembrie, în campusul Wolfson al Miami Dade College, centrul universitar cu cel mai mare număr de elevi din America.

„Este o ocazie unică de a găzdui acest important fragment de istorie”, subliniază într-un comunicat Eduard Padron, președintele Universității, citat de Agerpres.

Fragmentul de 3,66 metri înălțime, 0,91 metri lățime și o greutate de 2,5 tone „va servi la îmbogățirea cunoștințelor studenților noștri și îi va inspira să lupte pentru ca visele lor să devină realitate, indiferent de obstacole”, a precizat Padron.

Centrul din Miami va prezenta duminică o expoziție în aer liber privind evenimentele care s-au desfășurat în timpul celor 28 de ani de existență ai acestui zid. Zidul de la Berlin, construit în 1961, separa cele două Germanii, RFG de RDG. În același timp, zidul era o barieră simbolică între democrație și comunism în timpul Războiului Rece.

Mai multe fragmente ale Zidului Berlin, care se întindea pe o distanță de circa 160 km, au fost duse în mai multe părți ale lumii, pentru a servi drept mărturie a triumfului spiritului uman asupra represiunii. 

Inchide