O companie de 360 miliarde de dolari oferă două locuri de muncă cu salarii uriașe. Motivul pentru care a primit doar o mie de CV-uri într-o singură zi

O companie de 360 miliarde de dolari oferă două locuri de muncă cu salarii uriașe. Motivul pentru care a primit doar o mie de CV-uri într-o singură zi
Publicat: 23/01/2018, 17:13

Taobao, cel mai mare retailer din China, recrutează doi cetățeni cu vârsta de cel puțin 60 de ani, care să evalueze noile produse destinate consumatorilor de vârstă medie și celor ajunși la pensie.

„Am primit peste 1.000 de CV-uri în prima zi de la publicarea anunțului, iar aplicanții sunt profesori, judecători, polițiști și angajați din serviciile publice, dornici să lucreze cu noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Alibaba pentru Business Insider, adăugând că mulți clienți tineri ai retailer-ului Taobao își încurajează părinții să trimită CV-uri pentru aceste joburi.

Cel mai bătrân candidat are 83 de ani. Popularitatea acestui job ține, într-adevăr, și de salariul mare oferit. În Beijing se înregistrează cel mai mare salariu mediu din China, de 18.660 dolari pe an. În comparație, Taobao oferă 64.000 dolari pe an!

Pentru a primi acest salariu, candidații trebuie să aibă o relație bună cu copiii lor, să fie influenți în societate, să adore cărțile de psihologie și sociologie și să aibă cel puțin un an de experiență în shopping-ul online.

În prezent, Taobao are peste 30 milioane utilizatori cu vârste de peste 50 de ani. Până în 2020, compania estimează că în China vor fi circa 255 milioane cetățeni cu vârste de peste 60 de ani – o oportunitate majoră pentru retailer-ul chinez.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Taobao a declarat că angajații bătrâni vor lucra pe un site Taobao „nou și interesant”, adaptat din punct de vedere demografic.

„Lucrăm la o versiune Taobao pentru consumatorii înaintați în vârstă, proiectată pentru nevoile lor. Dincolo de satisfacerea nevoilor lor de shopping, vrem să inovăm ceva care să-i ajute să aibă o relație mai bună cu tineretul și să-i aducă mai aproape”, a precizat reprezentantul companiei chineze.

Potrivit unei estimări Business Insider din 2017, grupul Alibaba valorează nu mai puțin de 360 miliarde de dolari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult