O femeie a fost păcălită să se MĂRITE cu un necunoscut în China, în timpul unei probe de angajare

Redactor:
Silviu Bănilă
O femeie a fost păcălită să se MĂRITE cu un necunoscut în China, în timpul unei probe de angajare
O femeie în vârstă de 21 de ani din Hong Kong, care ținea neapărat să lucreze în domeniul frumuseții și îngrijirii corporale, a fost păcălită să se mărite cu un necunoscut în China.

Episodul bizar implică o femeie din Hong Kong, care a căzut victimă unei înșelătorii cu căsătorii, după ce a participat la o „SIMULARE DE NUNTĂ”, ca parte a unei probe de angajare, scrie South China Morning Post, citat de time.com.

Femeia a spus că a luat parte la căsătoria simulată ca parte a unui test pentru un job de organizator de nunți. Inițial, ea a aplicat pentru un job de make-up artist, promovat pe Facebook.

Escrocii au convins-o însă să aplice la jobul pentru organizator de nunți, despre care i s-a spus că este plătit mai bine decât cel de make-up artist, unde salariul pornește de la 1.800 de dolari.

Tânăra a fost de acord să ia parte la cursul gratuit în iunie, pentru funcția de planificator nunți. Pentru a trece examenul, a fost nevoită să meargă în Fuzhou, situat în provincia chineză Fujian. În timpul ceremoniei, ea și „soțul” au semnat un certificat de căsătorie REAL.

„Au spus că vor șterge înregistrarea căsătoriei după eveniment”, a spus femeia. Dacă un chinez se căsătorește cu o persoană din Hong Kong, are dreptul să ceară rezidență acolo.  

Femeia a descoperit că s-a măritat pe bune de abia după ce a ajuns înapoi în Hong Kong și a apelat la un avocat. Poliția din Hong Kong nu a putut să o ajute, astfel încât tânăra a apelat la Federația Sindicatelor din Comerț din Hong Kong (FTU).

„E o nouă formă de înșelătorie cu căsătorii”, a declarat Tong Kamgyiu, director al Comitetului de Drepturi și Beneficii din FTU, pentru BBC. „Sunt dezamăgit și nu îmi vine să cred că așa ceva se poate întâmpla în Hong Kong-ul contemporan”.

Poliția din Hong Kong trebuie să rezolve anual circa 1.000 de cazuri de înșelătorii cu căsătorii, între părți din Hong Kong și China.

foto: Hepta

Inchide