O fetiță de ȘASE ANI are grijă de tatăl ei PARALIZAT, după ce mama I-A ABANDONAT. Cum a fost numită EROINA de internauți

O fetiță de ȘASE ANI are grijă de tatăl ei PARALIZAT, după ce mama I-A ABANDONAT. Cum a fost numită EROINA de internauți
Publicat: 02/10/2018, 22:13

Confruntată cu această situație dificilă, fetița a început să aibă grijă treptat de tatăl ei, paralizat de doi ani de zile, în casa lor din provincia Ningxia, în ciuda faptului că este doar un copil, scrieDaily Mail.

Jia Jia se trezește în fiecare dimineață la ora 6:00, pentru a masa mușchii tatălui său timp de o jumătate de oră. Apoi, se asigură că acesta se spală pe dinți și pe față, înainte să plece la școală.

După ce se întoarce acasă, fetița îl hrănește pe tatăl său și îl plimbă în jurul casei cu ajutorul unui scaun mobil.

Când este la școală, bunicii fetei, ambii fermieri, au grijă de tatăl ei.

„Privindu-l pe tatăl meu, nu mă simt deloc obosită”, explică fetița unui reporter de la Yangtzi Evening News.

Tatăl lui Jia Jia, Tian Haicheng, în vârstă de 40 de ani, a rămas paralizat de la piept în jos, în martie 2016, după ce o mașină ce circula cu mare viteză l-a lovit în plin.

După două luni și jumătate, soția lui i-a abandonat brusc, împreună cu fiul mai mare.

„Mi-a spus, în acea zi, că se va duce câteva zile să stea în casa mamei sale. Dar nu s-a mai întors niciodată și l-a luat pe fiul nostru cu ea „, a declarat domnul Tian. El nu a reușit să mai ia legătura cu soția sa, de care nici măcar nu a divorțat.

Jia Jia a devenit capul familiei sale de la vârsta de patru ani. Tian este recunoscător fiicei sale pentru ceea ce face, adăugând că ea este „mâinile mele”.

Bărbatul crede că sarcina cea mai dificilă pentru fiica sa este să-l plimbe în jurul casei și să-l ajute să se întoarcă în pat, pentru că este mult mai greu decât ea.

Bunicul fetiței a improvizat un ascensor, folosind componente achiziționate de la un magazin, iar Jia Jia trebuie să-și folosească toată puterea de fiecare dată pentru a-l ajuta pe tatăl ei să se mute de pe pat în scaunul cu rotile.

Aparent, fetița se descurcă cel mai bine atunci când trebuie să-l bărbierescă.

„La început nu știam cum să-l bărbieresc, l-am tăiat și a sângerat. Dar tata a spus că nu îl doare. Acum, sunt foarte bună la bărbierit. Bunica mea spune că o fac foarte bine”, a spus Jia Jia.

Când a fost întrebată dacă îi este dor de mama ei, fetița a spus: „Nu, pentru că nu are grijă de tata. Dar mi-e dor de fratele meu. Am fost foarte apropiată de el. Mi-e dor de el!”

Domnul Tian se confruntă cu probleme financiare de când nu mai poate lucra și pentru a găsi mai mult sprijin, a creat un cont pe Kuaishou, o aplicație de live streaming din China, unde își povestește viața și speră să obțină ajutor de la străini.

Contul său, care arată modul în care Jia Jia se ocupă de el în fiecare zi, are aproape 480.000 de urmăritori.

Publicul a fost impresionat de voința puternică, de dedicarea și de curajul fetiței. Jia Jia a fost numită de internauți „un înger mic”.

Foto. SweSam/ Twitter

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase