• Publicat:
Magazin

O înregistrare video cu trupa The Beatles, în culise, după un concert din anii ’60, scoasă la licitație. Care este prețul estimat

O înregistrare video cu trupa The Beatles, în culise, după un concert din anii ’60, scoasă la licitație. Care este prețul estimat
O înregistrare video cu trupa The Beatles, după un concert din anii '60, scoasă la licitație

Videoclipul de peste 3 minute, care a fost descoperit de curând, îi prezintă pe cei patru rockeri britanici la ABC Theatre din Blackpool, Marea Britanie, în 1963.

Filmarea, care nu are sunet, a fost realizată de Chas MCDevitt, care a cântat în deschiderea concertului din acea seară. De asemenea, videoclipul surprinde imagini cu membrii formației The Beatles pe scenă.

Videoclipul și drepturile de autor vor fi vândute la licitație împreună cu 100 de fotografii ale grupului The Beatles realizate în 1965, în turneul trupei din Statele Unite ale Americii. Fotografiile, realizate de Eve Bowen, erau necunoscute până la anunțul referitor la această licitație.

Filmul cu membrii trupei The Beatles este estimat la 14.400 de dolari, iar colecția de negative la 19.200 de dolari, cele două loturi urmând să fie vândute la licitația ce va fi organizată de casa Ewbank, pe 5 februarie.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr și George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Inchide