O legendă a cinematografiei europene a cerut justiției italiene să îl condamne la închisoare pe fostul ei iubit

Publicat: 20/09/2015, 14:58

Antreprenorul spaniol Javier Rigau y Rafols, care a negat acuzația de înșelătorie, a fost dat în judecată de vedeta italiană, în vârstă de 88 de ani, în luna mai, și riscă o pedeapsă de șase ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, informează contactmusic.com.

În 2013, Gina Lollobrigida, o femeie frumoasă care făcea să se întoarcă după ea multe capete în tinerețe, spunea că nu și-a imaginat niciodată că va descoperi la acea vârstă că va deveni o femeie căsătorită fără consimțământul ei, cu un bărbat mai tânăr cu 34 de ani decât ea.

Acest incident dezagreabil a început pentru actrița italiană, supranumită „Lollo”, în anul 2006, atunci când s-a logodit cu un antreprenor spaniol, Javier Rigau Rafols, și a anunțat că se va căsători cu acesta. Pe atunci ea avea 79 de ani, el, 44 de ani, iar presa internațională era pasionată de povestea lor de iubire ieșită din tipare. Cei doi s-au întâlnit prima dată la Monte Carlo, pe când actrița avea 57 de ani, iar iubitul ei avea 23 de ani. Diva spunea că la început totul a fost doar atracție fizică iar dragostea a venit mai târziu.

Verificând trecutul viitorului soț, jurnaliștii spanioli au început să îl acuze pe acesta, afirmând că Javier este în realitate homosexual și un vânător de zestre. Actrița italiană a renunțat în acel moment la proiectele ei matrimoniale și a rupt logodna cu Javier Rigau Rafols.

Gina Lollobrigida a descoperit însă că nunta ei cu Javier Rigau Rafols a avut loc în 2010 la Barcelona, în absența ei, pe baza unei procuri semnate de mână. „M-a făcut să semnez câteva documente în limba spaniolă, spunând că erau pentru un proces împotriva avocatului său”, a declarat celebra actriță italiană. „Astăzi, sunt sigură că a făcut acest lucru pentru a-mi moșteni averea”, a adăugat ea, care s-a adresat poliției italiene și a solicitat inițierea unei anchete oficiale.

De asemenea, actrița italiană l-a acuzat pe fostul ei logodnic că a angajat o femeie necunoscută care a jucat rolul ei la falsa ceremonie de nuntă din Spania.

Potrivit publicației britanice The Times, Gina Lollobrigida a fost prezentă joi la audierile ce au avut loc într-un tribunal din Roma. După audiere, vedeta italiană a făcut următoarea declarație în fața reporterilor reuniți în fața tribunalului: „Mă apăr de un delincvent. Asta ți se întâmplă dacă ești celebru – lumea e plină de vulturi, dar eu sunt puternică. Rigau a făcut să plângă prea mulți oameni. Toate aceste lucruri trebuie să se oprească acum. El trebuie să ajungă la închisoare”.

Vedeta italiană va depune o nouă mărturie în fața instanței italiene în luna noiembrie.

Singura căsătorie a actriței italiene, cea cu medicul iugoslav Milko Skofic, a durat 22 de ani, iar divorțul a fost pronunțat în 1971.

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată de regizorul italian Vittorio de Sica, în timp ce participa la un concurs de frumusețe, s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deși mulți consideră că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii ’50 și ’60, Gina Lollobrigida a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume”.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida și-a construit o carieră strălucită în Franța, Italia și Statele Unite și a jucat alături de unii dintre cei mai renumiți actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra.

Printre cele mai celebre filme ale sale se numără „Solomon și Sheba”, „Pâine, dragoste și fantezie” și „Notre Dame din Paris”.

Retrasă din cinematografie în anii 1990, Gina Lollobrigida s-a dedicat în ultimele două decenii fotojurnalismului, acțiunilor de caritate și sculpturii. De altfel, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris și Veneția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”