O legendă a muzicii a devenit personaj în jocul „Angry Birds”. VIDEO

O legendă a muzicii a devenit personaj în jocul Angry Birds. VIDEO
Publicat: 04/09/2012, 16:41
Actualizat: 08/02/2019, 07:01

Freddie Mercury, fostul solist al trupei britanice Queen, a devenit personaj în jocul video animat „Angry Birds”, informează site-ul revistei New Musical Express.

Legendarul cântăreț britanic este întruchipat de o pasăre de culoare galbenă care poartă o coroană și se plimbă pe bicicletă pe ritmurile celebrei piese a trupei Queen „Bicycle Race” (1978).

Lansată pentru a marca ziua de naștere a muzicianului – 5 septembrie 1946 – animația face parte din campania „Freddie For a Day”, inițiată de doi dintre foștii colegi din trupa Queen – Brian May și Roger Taylor – cu scopul de a colecta fonduri pentru fundația Mercury Phoenix Trust, care militează la nivel mondial împotriva maladiei SIDA. De la înființarea ei, în 1992, fundația a strâns peste 15 milioane de dolari.

Videoclipul cu noul personaj animat a fost lansat pe canalul YouTube, deținut de compania Rovio, căreia îi aparține și franciza „Angry Birds”. Popularul joc video, în care personaje principale sunt păsări realizate cu ajutorul graficii animate, reprezintă aplicația pentru tablete și telefoane inteligente cel mai bine vândută din toate timpurile.

Tricouri cu personajul Freddie Mercury Angry Bird vor fi disponibile începând cu 5 septembrie, iar o parte din veniturile încasate vor fi donate fundației Mercury Phoenix Trust.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. Artistul a murit la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunțat în mod public că este bolnav de SIDA.

Piese ca „Bohemian Rhapsody” și „Don’t Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului și o nouă generație de artiști, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters și Muse, revendică influența trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta „We Are The Champions”, „Killer Queen”, „Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente antologice, iar „We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă și se joacă încă în teatrele londoneze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase