O mașină de cusut VECHE de 100 de ani și PASIUNE comună pentru FRUMOS. Genți handmade UNICAT, afacerea unui cuplu de artiști din Oradea

Publicat: 16/02/2019, 12:29

Dacianei și lui Mircea Bule le place să spună că afacerea, care a devenit un adevărat brand, a luat naștere datorită dragostei pe care și-o poartă unul altuia și a pasiunii comune pentru frumos.

„Afacerea a început prin simplul fapt că ne-am cunoscut în prima casă în care am locuit împreună. Mircea era, deja, artist licențiat ca designer vestimentar și dădea viață pielii de câțiva ani. Alături de el mi-am redescoperit latura artistică pe care o pusesem în stare de hibernare aproape 20 de ani. Am absolvit și eu Design Vestimentar câțiva ani mai târziu. Așa cum ne place nouă să spunem, brandul s-a născut din dragostea noastră unul pentru celălalt, din dragostea noastră pentru frumos. Atelierul a început în sufrageria casei care era pe o stradă din centrul vechi al orașului Oradea, la numărul 74″, a declarat Daciana Bule corespondentului MEDIAFAX.

Materia primă folosită în crearea genților provine din Milano, din tăbăcării artizanale, cu renume internațional, iar produsele sunt cusute la o mașina de cusut Singer din anul 1895, acționată manual, fără pedală.

„Crearea unei genți unicat poate să dureze de la 4 zile până la o săptămână, în funcție de natura proiectului, de la concepție până la finalizare. Un produs al cărui tipar este conceput deja, tăiatul, montarea și cusutul, în funcție de dimensiune, poate dura o zi pentru o geantă de dimensiuni mici și până la 3 zile una de voiaj sau un troler. Cusutul în sine durează, în general, câteva ore, dar îi alocăm, de regulă, o zi de lucru”, a explicat Daciana Bule.

Majoritatea clienților firmei sunt din străinătate, din SUA, Marea Britanie, Japonia, Africa de Sud și reprezintă o gamă variată de profesii, de la medici, avocați, detectivi, pictori, fotografi, notari, până la scriitori, artiști, diplomați, arhitecți, proiectanți, dar și persoane cu dizabilități. De exemplu, cei doi soți au primit comenzi din partea unor fotografi care lucrează pentru National Geographic și pentru care au realizat huse speciale pentru obiectivele aparatelor foto, din partea unui asistent al premierului Australiei sau a scriitoarei americane Carian Cole.

Totodată, firma are și clienți din România, printre aceștia numărându-se actrițele Bianca Brad și Maria Dinulescu.

Gențile orădenilor sunt categorisite pe profesii, fiind vorba de produse cu design laborios, cu buzunare multiple și compartimente speciale, buzunare secrete închise cu lacăt miniatural.

„Producem genți concepute pentru persoanele în scaun cu rotile, pentru transportul unui pacemaker, aparat care trebuie purtat de persoanele cu inimă artificială. Geanta are susținere pentru gât și umăr pentru a nu incomoda. Cele concepute pentru persoanele cu diverse dizabilități sunt unele din proiectele noastre cele mai impresionante. Și toate sunt concepute în urma unor conversații pe mail. În general, este nevoie între 30 și 100 de mail-uri pentru un proiect, cu schițe trimise la distanță”, a explicat Bule.

Potrivit acesteia, cele mai scumpe produse au fost trolere de familie cu o lungime de 1,5 metri, comandate de un milionar american din New York, cu prețuri între 700 și 1.800 de dolari.

„Spre plăcuta noastră surpriză, am fost contactați în vederea realizării unei genți necesare actorului principal dintr-un film produs la Hollywood, dar nu s-a concretizat nimic. Important este că am ajuns în baza lor de date”, a conchis Daciana Bule.

Firma din Oradea livrează între 5 și 10 genți pe lună, în funcție de comenzi, prețul uneia ridicându-se la câteva sute de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului