O ofertă de nerefuzat. Cât costă casa lui Al Capone din Chicago

Redactor:
Silviu Bănilă
Casa din Chicago a gangsterului Al Capone a fost scoasă la vânzare pentru suma de 225.000 dolari. În 1923, mafiotul s-a mutat din New York în Chicago și a cumpărat o vilă cu șase dormitoare.

Al Capone a fost trimis în Illinois, unde a condus clubul Four Deuces, care permitea desfășurarea jocurilor de noroc, consumul de alcool și bineînțeles prostituția, în perioada prohibiției americane. „Aceasta a fost casa lui Al Capone din Chicago. Fiecare etaj este alcătuit din trei dormitoare”, se arată în anunțul de vânzare a locuinței celebrului gangster.

Primul etaj a fost renovat în 2008. Una din băi dispune și de un jacuzzi, iar al doilea etaj are parchet din lemn de esență tare. De asemenea, garajul locuinței lui Al Capone are o capacitate de două mașini. Cei care doresc să cumpere casa trebuie să facă dovada că au toți banii necesari.

Potrivit The Chicago Tribune,  Al Capone a cumpărat casa din Chicago cu suma de 5.500 dolari, pe vremea când lucra ca gardă de corp într-un bordel. Potrivit surselor istorice, în subsolul clubului condus de Al Capone au fost torturate numeroase persoane. La finele anilor ’20, gangsterul s-a mutat în Florida, după ce rivalii au încercat să-l asasineze.

În 1931, Al Capone a primit o pedeapsă de 11 ani cu închisoarea pentru evaziune fiscală. Autoritățile nu au reușit să obțină o condamnare pentru numeroasele infracțiuni violente săvârșite de Capone și oamenii săi. Mafiotul a fost eliberat din închisoarea Alcatraz în 1939 și a decedat în 1947. În perioada de glorie, afacerile ilicite ale lui Capone generau venituri de 100 milioane de dolari pe an.

Inchide