O să mă cheme Shuhada! Sinéad O’Connor s-a convertit la islam

O să mă cheme Shuhada! Sinéad O'Connor s-a convertit la islam
Publicat: 26/10/2018, 09:44

Într-un mesaj pe Twitter, Sinéad O’Connor le-a mulțumit musulmanilor pentru susținere. Aceasta a spus că decizia reprezintă „o concluzie evidentă a călătoriei oricărui teolog inteligent” și a distribuit un clip video în care cântă adhan, chemarea islamică la rugăciune, scrie BBC.

Joi, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a distribuit un clip video în care cântăreața rostește declarația islamică de credință.

„Vreau să vă anunț că am adoptat religia musulmană. Este concluzia evidentă a călătoriei oricărui teolog inteligent. Toate scripturile duc la islam. Toate celelalte scripturi devin redundante. O să am un nume nou. Va fi Shuhada”, anunță Sinéad O’Connor pe Twitter.

Anul trecut, Sinéad O’Connor și-a schimbat numele în Magda Davitt și a vorbit despre religia sa.

În 1992, aceasta a stârnit numeroase controverse după ce a rupt fotografia Papei, în direct, la o televiziune americană.

Șapte ani mai târziu, Sinéad O’Connor a devenit „preoteasă”, după încuviințarea unei biserici din Lourdes. Biserica Catolica, care nu le permite femeilor să fie preoți, nu a recunoscut ceremonia.

În 2016, cântăreața a dispărut timp de 32 de ore, după ce a plecat să se plimbe cu bicicleta, într-o dimineață de duminică. Poliția a găsit-o în urma unor informații primite de la o persoană.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase