O trupă celebră și-a lansat propria marcă de bere

O trupă celebră și-a lansat propria marcă de bere
Publicat: 24/06/2015, 10:55

Legendarul grup britanic s-a asociat cu compania RnR Brew Ltd. – cu care a colaborat și în trecut pentru a lansa brandul Killer Queen Vodka – pentru a produce un brand de bere, Queen Bohemian Lager, al cărui nume reprezintă un omagiu adus cântecului „Bohemian Rhapsody”, compus de Freddie Mercury pentru albumul „A Night at the Opera” din 1975.

Logoul trupei britanice, o coroană regală, va apărea și pe logoul oficial al noului brand de bere și a fost creat de Freddie Mercury în perioada în care artistul era student la Ealing Art College din Londra, unde a obținut o diplomă în arte și design grafic.

Berea Queen Bohemian Lager este fabricată și îmbuteliată în Boemia, o provincie din Republica Cehă care a făcut parte din fostul Imperiu Austro-Ungar, ai cărei locuitori sunt vorbitori de limbă germană. În aceeași provincie a fost creată și celebra bere Pilsner în 1551.

Rețeta de preparare are la bază o bere care există deja pe piață – Bohemian Czech Pilsner.

Berea Queen Bohemian Lager a preluat calitățile unice ale brandului Pilsner, pe care le-a combinat cu o serie de ingrediente speciale, aprobate de membrii trupei Queen, și a devenit un nou tip de bere blondă, ușor aromată, cu un IBU (scală de măsurare a gustului amar) de 33 și o concentrație de alcool de 4,7%.

Folosind doar ingrediente locale, berea Queen Bohemian Lager respectă normele de fabricație foarte stricte din Uniunea Europeană, care garantează un produs cu o calitate specifică, fabricat într-o zonă specifică – în acest caz Republica Cehă -, similar șampaniei produse în regiunea Champagne din Franța.

Cântecul „Bohemian Rhapsody”, care are o durată de aproape șase minute, a petrecut nouă săptămâni pe primul loc în topul britanc – UK Single Chart – după lansarea sa din 1975 și, din nou, alte cinci săptămâni, în 1991, după decesul solistului grupului britanic, Freddie Mercury.

Trupa britanică Queen, alcătuită în prezent din chitaristul Brian May, toboșarul Roger Taylor și noul lor colaborator, solistul american Adam Lambert, continuă să interpreteze în concerte această piesă de legendă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase