„O veritabilă decepție”. Mona Lisa, în fruntea topului atracțiilor turistice supraevaluate

Redactor:
Laura Cojocaru
„O veritabilă decepție”. Mona Lisa, în fruntea topului atracțiilor turistice supraevaluate
Capodopera "Mona Lisa", de Leonardo da Vinci, s-a situat pe primul loc în topul atracțiilor turistice supraevaluate, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, informează The Independent, citat de Mediafax.

Potrivit sondajului, realizat de compania aeriană EasyJet, 86% dintre respondenți au fost de părere că celebrul portret creat de Leonardo da Vinci este o veritabilă „decepție”.

Pe poziția a doua în top s-a situat Checkpoint Charlie, fostul punct vamal dintre Berlinul de Vest și cel de Est în timpul Războiului Rece, detestat de 84% dintre participanții la sondaj, apoi Manneken Pis, sculptura în bronz din centrul orașului Bruxelles, aleasă de 80% dintre britanici.

Printre atracțiile turistice din top se numără Moulin Rouge, Turnul Eiffel, muzeul Luvru din Franța, statuia Mica Sirenă din Copenhaga, Fontana di Trevi și Turnul din Pisa din Italia.

Britanicii apreciază însă peisajele, precum aurora boreală din Laponia, lacul Como din Italia și insula Santorini din Grecia, precum și Alpii elvețieni și câmpurile de lalele din Olanda.

Potrivit rezultatelor aceluiași sondaj, 55% dintre respondenți și-au rezervat vacanțe în străinătate după ce au văzut fotografii ale locurilor respective pe platforma de socializare online Instagram.

 

Inchide