Oferte Revelion 2014. Sejur de cinci zile în Bucovina, la prețuri ce pornesc de la 1.100 de lei

Oferte Revelion 2014. Sejur de cinci zile în Bucovina, la prețuri ce pornesc de la 1.100 de lei
Publicat: 10/12/2013, 13:11

Oferte Revelion 2014.Cei care ajung în Bucovina de sărbători pot petrece un sejur de cinci zile la pensiuni din Sucevița sau Voroneț la prețuri ce pornesc de la 1.100 – 1.200 de lei. Turiștii sunt îmbiați cu bucate bucovinene, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar și saună sau baie cu lapte și miere.

Majoritatea pensiunilor și hotelurilor din Bucovina au pachetele turistice de Revelion vândute și mai au locuri doar pentru Crăciun, unii proprietari de pensiuni având locurile rezervate încă de anul trecut.

La o cabană din zona Sucevița, un sejur de Crăciun, cu patru nopți de cazare cu demipensiune costă 1.200 de lei de persoană, iar oferta include și masă festivă, cu bucate tradiționale bucovinene. Turiștii pot face plimbări cu sănii trase de cai și pot primi vizita grupurilor de colindători. De Revelion, la aceeași cabană, pentru cinci nopți de cazare în perioada 28 decembrie -2 ianuarie prețul este de 1.600 de lei de persoană.

Tot în Sucevița, la un hotel de patru stele oferta pentru Crăciun este pentru trei zile, la aproximativ 200 de lei o noapte de cazare de persoană, la care se adaugă 250 de lei pentru cina festivă și 100 de lei pentru prânzul tradițional, iar turiștii vor beneficia în fiecare seară de spectacole cu muzică ușoară și folclorică. La același hotel de patru stele, de Revelion oferta este pentru cinci nopți de cazare cu pensiune completă, prețurile fiind între 2.300 de lei și 3.000 de lei de persoană. Turiștii au la dispoziție zona SPA, cu piscină, saună, sală de fitness și biliard.

În zona Vama, la o pensiune de patru margarete pachetul turistic de Crăciun include patru nopți de cazare, pentru care tariful de persoană este de 1.490 de lei. Turiștii sunt îmbiați cu plimbări cu sănii trase de cai, cu țuică fiartă, vin fiert și cozonaci, grătar la foișor sau foc de tabără și colinde. Meniul casei cuprinde mâncăruri și băuturi naturale tradiționale bucovinene: tochitură cu mămăliguță, hribi cu smântână, borș țărănesc de hribi sau păstrăv cu smântână și păstrăv afumat, dar și plăcinte poale-n brâu, cozonaci, papanași cu smântână și dulceață de cireșe amare, alivancă, clătite cu dulcețuri de casă sau brânză de vaci, pampuște (gogoși după o rețetă locală) și afinată. La aceeași pensiune, cinci nopți de cazare de Revelion costă 2.100 de lei de persoană, în preț fiind incluse masa festivă, foc de tabără sau plimbări cu sănii trase de cai și seară bucovineană cu taraf.

Tot în Vama, la o altă pensiune, cinci nopți de cazare în perioada Crăciunului costă între 1.590 și 1.690 de lei de persoană, iar turiștii sunt invitați la pomana porcului și la plimbări cu sania trasă de cai. De Revelion, la aceeași pensiune, pentru cinci nopți de cazare prețurile sunt între 1.900 și 1.990 de lei de persoană, iar oferta mai include: „meniu standard , tip pensiune, după tradiția locală bucovineană, atmosferă animată de un disc-jockey, plimbare cu sania trasa de cai, grătar pe zăpadă cu vin și țuică fiartă, seară bucovineană și obiceiuri de iarnă”.

Într-o localitate din apropiere, la Frumosu, la o pensiune de trei margarete pachetul turistic de Crăciun este de 1.200 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare cu pensiune completă, acces la piscină, saună și masă festivă cu bucate tradiționale. În seara de Ajun, turiștii vor fi vizitați de colindători care vin împreună cu Moș Crăciun, iar în prima zi de Crăciun petrecerea începe de la ora 14.00, cu orchestră și cu program folcloric. A doua zi, turiștilor li se oferă o plimbare cu sania la șapte kilometri de pensiune, la poalele munților, unde vor face grătar în aer liber, pe zăpadă, iar în celelalte zile sunt propuse excursii la mănăstirile din Bucovina, la salina Cacica, plimbare cu mocănița, dar și schi pe pârtiile de la Gura Humorului.

De Revelion, pentru un sejur de șase zile cu cinci nopți de cazare și pensiune completă, prețul este de 1.600 de lei de personă la aceeași pensiune, iar după o plimbare cu sania turiștii vor participa la pomana porcului, unde împreună cu măcelarul vor putea să taie și să pârlească porcul și să prepare acolo bucatele, acompaniați de orchestră, cu vin fiert și țuică fiartă. Ultima zi din an cuprinde „programul datinilor de Anul nou”, la pensiune venind 100 de urători îmbrăcați în straie populare, cu călăreți, car cu boi și formații de mascați. În prima zi din an, turiștii sunt invitați la „întorcătură cu borș acru, orchestră și program artistic de dansuri populare”.

În zona Câmpulung Moldovenesc, la Sadova, la o pensiune de patru margarete oferta de Crăciun este de 1.500-1.600 de lei de persoană, cu patru nopți de cazare și a cincea noapte oferită gratuit, în regim de demipensiune. Turiștii sunt invitați la această pensiune la pomana porcului și, „într-o atmosferă de sărbătoare, la spectacol bucovinean autentic”, cu colindători și foc de tabără. De Revelion, la aceeași pensiune prețul pentru cinci nopți de cazare este cuprins între 1.850 de lei și 2.100 de lei de persoană, tot în regim de demipensiune. Turiștii vor beneficia de pomana porcului, masă festivă de Revelion și foc de artificii, iar în 1 ianuarie li se pregătește „o zi bucovineană autentică”, cu spectacol de datini și obiceiuri, un foc de tabără și berbecuț la proțap.

La Voroneț, o pensiune de trei margarete oferă turiștilor mâncare bio, cu preparate din carne, lactate și dulcețuri făcute în casă, iar pentru patru nopți de cazare prețul este de 1.100 de lei de persoană în regim de demipensiune. Turiștii vor avea posibilitatea să viziteze mănăstirile din zonă, să schieze pe pârtiile din Gura Humorului, să asiste la spectacol de obiceiuri tradiționale din Bucovina prezentat de un ansamblu de copii sau să se plimbe cu sania prin pădure.

În aceeași zonă, în Gura Humorului, la o pensiune de patru margarete prețurile sunt între 1.000 și 1.200 de lei pentru patru nopți de cazare cu demipensiune în perioada Crăciunului. Pe lângă cina festivă, turiștilor li se oferă „plimbare cu sania, spectacol de colinde și obiceiuri tradiționale”. De Revelion, la aceeași pensiune cinci nopți de cazare cu demipensiune costă între 1.850 de lei și 2.100 de lei, iar turiștii beneficiază de saună și fitness, plimbare cu sania, grătar în aer liber.

Tot în Gura Humorului, la un hotel de patru stale pachetele turistice de Crăciun, cu trei sau patru nopți de cazare și demipensiune, costă între 241 și 359 de euro de persoană, turiștii beneficiind de „cină câmpenească la moșie, cu foc de tabără, taraf și dansatori, cină de Ajun cu colindători și Moș Crăciun”, dar și de facilitățile hotelului – fitness, saună, jacuzzi. La același hotel, de Revelion pachetul turistic este de patru sau cinci nopți de cazare cu demipensiune și costă între 469 și 679 de euro de persoană.Turiștii vor beneficia de „cafe concert live și asigurat de un disc jockey, petrecere tradițională cu datini și obiceiuri, cântece și joc”, iar în noul an sunt invitați la „chermeză boierească la hanul din complexul hotelului”.

La un alt hotel de patru stele din Gura Humorului, pachetul turistic pentru patru nopți de cazare cu demipensiune, de Crăciun, costă între 1.400 de lei și 1.900 de lei de persoană și include: „spectacol de colinde, petrecere în stil bucovinean, la o serbare câmpenească cu grătar și berbecuț la proțap”. La același hotel, oferta de Revelion este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare cu demipensiune. Turiștii vor participa la pomana porcului, vor avea parte de grupuri de urători, iar în noaptea dintre ani vor petrece cu orchestră de muzică și cu foc de artificii, în timp ce în prima zi din an va fi organizată o petrecere câmpenească cu berbecuț la proțap.

Turiștii care aleg Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care oferă pachete de trei sau cinci nopți de cazare cu demipensiune la prețuri cuprinse între 655 și 1.406 lei, turiștii având acces la centrul SPA, cu saună infraroșu, saună finlandeză, jacuzzi și salină. La același hotel, oferta de Revelion este pentru cinci zile, fiind cuprinsă între 1.250 de lei și 1.872 de lei, cu mic dejun inclus, iar masa festivă dintre ani costă 300 de lei, în timp ce pentru a lua parte la un carnaval în prima zi a anului turiștii trebuie să mai plătească 250 de lei. Turiștii pot beneficia, însă contra cost, și de masaj terapeutic, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esențiale și baie cu lapte și miere și împachetări cu argilă.

Principalii clienți ai pensiunilor din Bucovina în perioada sărbătorilor de iarnă provin din București, Constanța, Galați, Botoșani, Vaslui și Iași, în timp ce turiștii străini vin de obicei în perioada mai-septembrie, spun proprietarii de pensiuni și hoteluri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani