ONU a publicat „cel mai fericit playlist din lume” cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii

ONU a publicat cel mai fericit playlist din lume cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii
Publicat: 20/03/2015, 17:57
Actualizat: 16/04/2015, 19:07

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a publicat „cel mai fericit playlist din lume”, vineri, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, sub forma unui clasament al cântecelor care îi fac pe oameni să fie fericiți, informează ctvnews.ca.

ONU a colaborat cu o serie de artiști de seamă, precum John Legend, Ed Sheeran, James Blunt, David Guetta, Cody Simpson și Pharrell Williams – interpretul single-ului „Happy”, premiat cu Grammy -, pentru a compune această listă de piese cu mesaj pozitiv.

Cele șase cântece din playlist au fost lansate într-un interval care se întinde pe durata a cinci decenii – cel mai vechi single este „I Got You (I Feel Good)” de James Brown, iar cel mai nou este „Made to Love” de John Legend.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a declarat că proiectul vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul comunității internaționale în legătură cu nevoia de a promova conceptul de „fericire pentru toți oamenii”.

„În această zi, ne folosim de limbajul universal al muzicii pentru a ne arăta solidaritatea cu milioanele de oameni din lumea întreagă care sunt afectați de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare și efecte nefaste generate de degradarea mediului înconjurător și de încălzirea climei”, a spus Ban Ki-moon.

De asemenea, secretarul general al ONU a dezvăluit faptul că piesa lui preferată este „Signed, Sealed, Delivered”, a lui Stevie Wonder, un cântec lansat în anii ’70.

Internauții din lumea întreagă au fost invitați să participe la această campanie și să voteze cântecul lor preferat pe Twitter folosind hashtag-ul #HappySoundsLike.

La această inițiativă au participat și o serie de actori și muzicieni celebri care și-au votat cântecele preferate. Britney Spears a votat pentru piesa „Kiss” interpretată de Prince, iar James Blunt a optat pentru single-ul „We are young” interpretat de grupul Fun. Nicole Scherzinger a ales „Three Little Birds” de Bob Marley.

Campania a fost promovată și de serviciul de streaming muzical MixRadio.

Cele șase piese care au fost incluse în „cel mai fericit playlist din lume” sunt: „I Got You (I Feel Good)”, interpretată de James Brown, „Kiss”, interpretată de Prince and The Revolution, „Three Little Birds”, interpretată de Bob Marley and the Wailers, „(You Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher”, interpretată de Jackie Brown, „Independent Women Pt.1”, interpretată de Destiny’s Child, și „Made to Love”, interpretată de John Legend.

Cinci dintre cele șase cântece sunt disponibile pe site-ul YouTube. Singura excepție este piesa „Kiss” a cântărețului american Prince.

Ziua Internațională a Fericirii a fost decretată de ONU în 2012, cu scopul de a celebra unitatea între oameni și pentru a promova „o abordare mai echitabilă și echilibrată în ceea ce privește creșterea economică, pentru a promova dezvoltarea sustenabilă, eradicarea sărăciei, creșterea nivelului de fericire și bunăstare pentru toate popoarele”.

Evenimentele organizate anul trecut cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii au inclus o campanie intitulată „24 Ore de Fericire”. Participanții din lumea întreagă au fost invitați să publice pe site-ul YouTube înregistrări video cu ei înșiși în timp ce „își demonstrează fericirea”, dansând pe acordurile piesei „Happy” a lui Pharrell Williams.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman