• Publicat:
Magazin

Opt lucruri mai puțin știute despre Vladimir Putin, cel mai bogat șef de stat al planetei

Deși este considerat cel mai bogat președinte din lume, Vladimir Putin a locuit în copilărie într-un apartament înghesuit, alături de alte trei familii. Mai târziu, liderul de la Kremlin a fost locotenent-colonel KGB, a devenit premier al Rusiei în 1999 și președinte în 2000.

Iată opt lucruri pe care cel mai probabil nu le știai despre Vladimir Putin, potrivit HelpyTips.com.

1.Pasiunea pentru avioane

Putin a ajutat la stingerea unui incendiu de vegetație din Rusia, fiind copilotul unui avion, dar ceea ce mulți nu știu este faptul că el însuși poate pilota un avion. Președintele deține în jur de 15 elicoptere pe care le utilizează în interes personal. Liderul de la Kremlin posedă în total 58 de aeronave. Cea mai impresionantă aeronavă a președintelui rus este modelul IlyusinII-96. Unul dintre modele ar avea o cabină decorată de un bijutier, care ar valora aproximativ 11 milioane de dolari. 

 

2. Arte mațiale:

Putin și-a obținut centura neagră la judo, la vârsta de 18 ani. Încă practică artele marțiale, pe care le descrie drept o filosofie de viață.

3. Expresivitatea, cheia autorității

Vladimir Putin este extrem de expresiv când discută chestiuni importante și își impune punctul de vedere. Acesta este motivul pentru care este considerat unul dintre cei mai influenți lideri ai lumii.

4. Începuturile în KGB

Înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii,, Vladimir Putin și-a început cariera ca agent KGB. A continuat să lucreze ca recrutor în Germania de Est, din 1975 până în 1991. Vladimir Putin a fost locotenent-colonel KGB, a devenit premier al Rusiei în 1999 și președinte în 2000.

5. Copilăria

Cel mai bogat președinte și-a început viața în sărăcie. Vladimir Putin a crescut într-un apartament la comun, pe care îl împărțeau trei familii, în Sankt Petersburg, numit pe atunci Leningrad. Putin își amintește că pe vremea aceea vâna șobolani pe casa scărilor, iar bunicul său a fost bucătar pentru Lenin.

6. A salvat un echipaj TV de atacul unui tigru siberian

Vladimir Putin a intervenit pentru a salva un echipaj TV care fusese atacat d eo tigroaică pe care o filmau. Este foarte cunoscut faptul că Vladimir Putin nu se teme de animalele periculoase. Totuși, mai târziu, președintele a declarat că intervenția lui pentru salvarea echipei de televiziune de tifrul siberian a fost o regie.

7. Viața privată:

Vladimir Putin este cunoscut pentru faptul că își ascunde viața privată de ochii curioșilor. Președintele are două fiice, însă viețile lor sunt un secret absolut. Ele au mers la liceu sub nume false, iar profesiile lor și țările unde locuiesc nu sunt cunoscute.

8. Averea incredibilă

Se consideră că Vladimir Putin este cel mai bogat președinte din lume. Una dintre cele mai importante averi ale liderului d ela Kremlin este un palat uriaș aflat la Marea Neagră, care ar costa peste 1 miliard de dolari.

 

 

Inchide