Orașul care a așteptat cinci ani vizita lui Winston Churchill

Publicat: 23/06/2012, 20:51
Actualizat: 23/06/2012, 20:51

Consilierii locali din Worcester au încercat timp de cinci ani să îl aducă pe premierul britanic din timpul celui de-al doilea război mondial să le viziteze orașul istoric, relatează Daily Mail.

Un set de scrisori nou descoperite arată cum patru primari diferiți ai orașului au încercat de 18 ori în cinci ani să îl aducă pe Churchill în oraș, pentru a-i înmâna cheia orașului. Corespondența a fost găsită într-un sertar de birou din Worcester, în timpul curățeniei de primăvară.

Churchill a venit în oraș abia în 1950. El primea foarte multe chei ale orașelor și alte distincții, însă nu avea timp să ajungă și în orașele respective. Cinci ani mai târziu, când a ajuns la Worcester, a fost întâmpinat de o mulțime impresionantă de oameni, care nu s-au supărat că au așteptat atât de mult timp.

„Nu cred că Winston ura Worcester, ci mai degrabă era un om foarte ocupat. Timp de 5 ani, au fost trimise în jur de 18 scrisori, de către patru primari diferiți, și toate deveneau din ce în ce mai vehemente pe măsură ce finalul mandatului de primar se apropia de sfârșit, pentru că fiecare dorea ca Churchill să vină în mandatul lor”, a declarat Cathy Anstey, consilier local în Worcester.

Distincția i-a fost acordată lui Churchill în 1945, însă el a ajuns în oraș abia pe 20 mai 1950, cu două zile înainte ca mandatul primarului Alderman Thomas Stanley Bennett să ia sfârșit.
Churchill devenise, între timp, liderul opoziției, însă mii de oameni din Worcester l-au întâmpinat pe străzi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase