Păcătuiește cu Gândul! Irina Margareta Nistor face ceva ciudat cu doi percuționiști, pe trei filme mute

Păcătuiește cu Gândul! Irina Margareta Nistor face ceva ciudat cu doi percuționiști, pe trei filme mute
Publicat: 28/01/2016, 09:28

CONCERTELE: Paul Anka în deschidere la Paraziții. Bineînțeles, în două locuri diferite

Nebunie totală la J’ai Bistrot (Griviței, 55), locul unde jazzmanii se strâng să bea o bere și să asculte muzică mai ușurică decât aia pe care o fac. O trupă pe nume Foley’Ala a făcut soundtrack-urile pentru trei scurt-metaje de avangardă din anii ’20, bineînțeles ai secolului trecut, bineînțeles pe când filmul era mut, și le cântă vineri, de la ora 20.00. Invitată specială: Irina Margareta Nistor, această Irina Margareta Nistor a filmului vorbit de pe VHS-urile anilor ’80. Dacă babilonia asta nu vă e de ajuns, aflați că situația se complică atunci când ajungi la componența Foley’Ala, gazdele evenimentului: doi percuționiști, o violonistă și restul sound artiști.

Dar, cum la ultimul „Păcătuiește cu Gândul” un comentator a zis că avem capul plin de vomă și scriem în C++, îți recomandăm și un concert cu Delia, tot vineri, de la 22.00, la True Club (Centrul Vechi, Covaci 19, s-a mutat). Dacă nu ne-am spălat păcatele, află că sâmbătă e Paul Anka și fanfara lui (cânta pe când ne-am născut și ne-am născut de mult), evident la Sala Palatului, de la ora 19.00, întrucât și publicul, și artistul se culcă devreme. Dar, dacă ai gusturi cuprinzătoare, către ora 23.30 poți s-o ștergi la „Paraziții”, la Berăria H.

Cum nu ne putem imagina ce-o să facă Foley’Ala și Irina Margareta Nistor, ăsta e soundtrack-ul compus în 2003 de Cinematic Orchestra la un film rusesc din 1929. Cu tot cu film

FILMELE: Astra Film on Tour la Muzeul Țăranului și Ulise la Mall

Fiindcă ultima dată când am vorbit cu soacra la telefon ne spunea că e la Mall și nu se aude nimic, o să începem prin a-ți recomanda Astra Film on Tour, la Muzeul Țăranului, tot week-endul, șase documentare. Pomenim doar „Cei șapte pitici ai Auschwitz-ului”, din motivul titlului pe care o să-l visăm urât. Restul, pe Google. Dacă, totuși, consideri că la Mall se aude mai bine, poftește un film grecesc: „Xenia”, propunerea grecilor pentru oscarul de anul ăsta. E ceva cu Ulise, dar nu chiar Odiseea. În rest, numai Alvin, veverițe, Christian Bale și alte chestii la care nu ne pricepem.

TV & NETFLIX: Cameron Diaz, Meryl Streep și un robot de gașcă. Plus: cea mai nasoală freză a lui Javier Bardem

Tot în notă elitistă o să-ți recomandăm la TV, vineri seară, „Tai yang zhao chang sheng qi”, pe Filmbox, de la ora 22.00. Nu că ar conta, dar titlul s-ar putea traduce prin „Soarele răsare, soarele apune”, și e făcut de un domn pe nume Wen Jiang, senzație în cinematografia chineză. Dacă te-am strepezit de tot, mută-te pe HBO de la ora 23.00, fiindcă acolo Cameron Diaz s-a hotărât să filmeze o casetă porno ca la carte, ca să reaprindă pasiunea unui tip care… mare fraier, în fine. Cartea după care se ia Cameron se cheamă „Bucuria sexului”, iar filmul nu poate fi altul decât „Sex Tape”. Sâmbătă, Euforia îți provoacă depresii de la ora 22.00 cu „Doamna de fier”, treaba aia în care Meryl Streep o maimuțărește pe Margaret Thatcher, în cea mai mare parte a filmului remarcabil de ramolită. Merită, măcar pentru Meryl Streep. De la ora 23.00, Frații Coen, cu majusculă, că altfel nu avem cum să-i scriem, te resuscită pe Paramount cu „No Country for Old Men”, filmul care l-a consacrat pe Javier Bardem ca posesor al celei mai urâte freze din tot Universul. Sau dacă nu, de la 23.15, pe Cinemax 2, poți încerca „Chappie”, un film despre un robot de treabă într-o lume de roboți răi, făcut de sud-africanul-revelație Neill Blomkamp, cel cu „District 9″. Nu e la fel de tare ca „District 9″, dar merge. Duminică, de la ora 20.00, HBO merită un pupic deoarece continuă seria difuzărilor de filme românești cu „Un etaj mai jos” al lui Radu Muntean. De la ora 20.25, pe Sundance, te paște un experiment al lui Andrew Bujalski: „Computer Chess”, o comedie filmată cu vechituri de camere video alb-negru, a făcut vâlvă în 2013, când s-a lansat.

În fine, oricând vrei, Netflix te așteaptă cu oferta lui, care, e drept, e cam subțirică din România. Dacă ești cunoscător, știi cu siguranță că highlight-urile în materie de seriale sunt „Breaking Bad” și „Orange is the New Black”. Dar, dacă nu, află că primul e transformarea aiuristică în fabricant și traficant de droguri a unui prof de chimie de liceu în momentul în care i se spune că e bolnav de cancer, iar al doilea, viața în pușcărie a lui Piper Chapman, o blondă stilată (în lipsă de alt cuvânt) care află că are de ispășit niște păcate de când era puștoaică. Din nou, dacă știi ce și cum cu serialele, poate ai lăsat baltă și tu „Master of None”, și „Marco Polo”, lansate recent. Primul se-nvârte-n buclă în jurul protagonistului, iar al doilea, dimpotrivă, îl îngroapă pe Marco P. în geografie și exotism – nu c-ar fi total idioate. Una peste alta, poate n-ai văzut „McCullin”, un documentar care a rupt în 2012, despre, probabil, cel mai cunoscut fotojurnalist din lume, Don-evident-McCullin. Omul a trăit cu aparatul de gât toată jumătatea a doua a secolului al XX-lea și a luat decizia înțeleaptă de a se retrage la timp pentru ca să poată povesti ce e-n documentar.

McCullin. Cu siguranță știi câteva din pozele astea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata