Pantofii cu toc cui sau platformele ? Care este încălțămintea pe care mizăm în acest sezon

Pantofii cu toc cui sau platformele ? Care este încălțămintea pe care mizăm în acest sezon
Publicat: 12/05/2017, 11:39
Actualizat: 01/10/2018, 17:39

„Pantofii clasici stiletto trec prin diverse transformări și experimente. Astfel, acest model de pantof are acum un aspect absolut nou, prin combinațiile neobișnuite de materiale, accesoriile care pun accent pe gleznă sau prin acele schimbări ale formei tocului.

Putem vorbi și despre o explozie a platformelor, inspirate din estetica anilor ’90. E cool să adopți moda pantofilor ușor imposibili, retro, cu accente kitsch””, spune designerul Elida Toma pentru Gândul.

„Pantofii cu toc înalt, masiv și talpa groasă sunt prezenți și în sezonul primavară-vară 2017. Pe lângă faptul că adaugă vizual câțiva centimetri în înălțime, sunt confortabili și permit un stil de viață activ”, adaugă designerul.

În sezonul primavară-vară 2017, designerii s-au jucat și cu forma și culoarea genților. „În general, au luat măsuri extreme în ceea ce privește dimensiunea genților. Anul acesta la modă sunt atât gențile mici, modelele mini, cât și cele gigant.

Modele mini sunt prezentate sub forma cutiilor metalice, care pot fi purtate în pereche, una pe o centură scurtă, alta pe o centură lungă. Regăsim, deci, altă tendință a sezonului primavară-vară 2017, aceea de a purta un set din două-trei genți de dimensiuni diferite””, subliniază Elida Toma.

La cealaltă extremă sunt gențile imense, „genți-sac și genți shopper. O opțiune tot mai întâlnită este alăturarea dintre geanta tip sac și geanta clasică dreptiunghiulară, cu un clutch sau o valiză.

S-a mizat și pe diversitate, pentru că un clutch se poate încadra într-un look sport, iar gențile imense și gențile shopper pot fi purtate chiar și cu un costum business””, precizează creatoarea de modă.

Interesante sunt și mixurile realizate de designeri în ceea ce privește forma genților. „Pe podium și-au făcut apariția genți-tobe, genți-robot și alte modele ciudate.

Gențile semilună și gențile trapez, geanta în formă de semicerc, toate sunt modele multifuncționale, adică pot fi purtate practic într-o mare varietate de combinații stilistice””, subliniază Elida Toma.

În general, predomină culorile aprinse de vară. „Mulți designeri au prezentat pentru această primavară o linie de genți cu efect metalic, cu accesoriile din metal colorat, cu efect holografic și cu textura metalizată, gen imitație piele de reptilă”, spune designerul.

Ce culori nu se combină niciodată

„Părerea mea este că nu există combinații bune sau proaste de culori. Culorile se schimbă în funcție de context, așa cum se schimbă în funcție de lumină și de textură.

Este nevoie de o doză de încredere. De exemplu, combinațiile negru-bleumarin sau negru-maro.La prima vedere există tendința de a evita să asortezi negrul cubleumarinpentru că din punct de vedere cromatic cele două nuanțe nu se înțeleg.La fel se întâmplă și în cazul combinației negru-maro”, afirmă Elida Toma pentru Gândul.

Cu toate astea, e nevoie de ceva obișnuință ca să poți purta negru și bleumarin, pentru că această combinație nu este nici sobră, nici contrastantă.

„Maroul, în special, nu este recomandat în preajma negrului, pentru că va arăta mohorât și lipsit de originalitate.

E important să nu greșești proporțiile combinației! Mare atenție și la cantitățile în care folosești fiecare culoare, asta pentru a nu da impresia că una dintre ele a fost pusă acolo din greșeală.

Asocierile de culori care ar trebui evitate, conform codului vestimentar clasic, sunt cele mai apropiate pe cercul cromatic.Dacă ținem cont de acest lucru, asocierile care ar trebui evitate sunt: roșu-roz, verde-albastru, lavandă-mov, violet prună-mov, și combinațiile mai sus amintite, negru-maro și negru-bleumarin””, spune Elida Toma pentru Gândul.

De multe ori însă, aceste asocieri sunt prezente pe podiumurile de modă, dar și în magazine.

„Ciudată este maniera în care moda ne modifică limitele toleranței estetice, astfel încât ce ni se părea ridicol, excentric în urmă cu câțiva ani, acum ni se pare abordabil, purtabil. Ceea ce înseamnă că trebuie să abordăm hainele cu mai mult libertinaj și amuzament”, adaugă designerul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani