Paradisul gurmanzilor. Top 15 orașe unde găsești cea mai bună mâncare din lume

Paradisul gurmanzilor. Top 15 orașe unde găsești cea mai bună mâncare din lume
Publicat: 08/07/2016, 15:28
Actualizat: 26/03/2019, 03:18

Dezmăț culinar! Dacă ești un gurmand declarat, notează-ți în agendă aceste destinații.

15. Londra

Londra este o metropolă obsedată de propria istorie, de tradiții, dar în același timp, una cosmopolită, îndreptată „agresiv” spre nou. Niciun loc nu captează mai bine această contradicție fascinantă ca Dinner by Heston Blumenthal. Bucătăria a ajutat Londra să devină unul dintre cele mai interesante orașe, prin mariajul dintre tradițional și experimental. Dacă vrei să încerci mâncare indiană de calitate, mergi la Gymkhana sau la Gunpowder. Honey & Co. este una dintre destinațiile hot, iar la Sea Containers te va uimi cel mai bun barman din lume.

14. Vancouver

Influența estică insuflată vestului. Vancouver este casa unei vibrante comunități de expați relocați mai ales din Asia. Mergi la Chef Tony Seafood în Richmond sau la Shanghai River pentru cea mai tare supă de găluști. Dacă îți place aglomerația, mănâncă cot la cot, la mese comune, la Farmer”s Apprentice sau încearcă mâncarea indiană de la Vij’s. Dacă ești fan paste și panna cotta, nu rata Ask for Luigi, bea cele mai tari băuturi la The Keefer Bar.

13. Rio de Janeiro

Cupa Mondială de Fotbal din 2014 și Jocurilor Olimpice de Vară din 2016 au rescris și rescriu scena culinară a orașului. Cei mai buni hamburgeri de vită sunt la TT Burger în Copacabana, iar cel mai bun pește, la Zona Sul, la Roberta Sudbrack. Încearcă snack-urile portugheze de la Adega Pérola, apoi mergi la Lobster Moqueca sau la Térèze pentru cel mai bun prucel de lapte.

12. Sydney

Sydney își seduce oaspeții cu plaje strălucitoare, apoi le fură inima cu barurile renumite pentru cafelele incredibil de reci. Cea mai delicioasă mâncare japoneză este la Sepia, Mr. Wong sau la Bennelong. Nu rata cafeaua de la Reuben Hills sau Edition Coffee Roasters și degustă cockteilurile de la Eau-de-Vie sau de la Grasshopper.

11. Toronto

Orașul care emană un vibe magnetic și multicultural. Lângă Universitatea din Toronto, the Harbord Room este gastrobarul care se ocupă ca papilele tale gustative să fie fericite. Barmanii de la Bar Raval te așteaptă cu pinxtos spaniol, iar dacă ai poftă de bunătăți din bucătăria italiană mergi la luxosul Scaramouche sau la Buca. Udupi Palace este raiul sosurilor condimentate, iar pentru dim sum există Asian Legend.

10. Tokyo

Este un paradis culinar, așa că organizează-te din timp. Rezervă o masă la Narisawa, pentru a încerca farfuriile cu influențe franțuzești ale chefului Yoshihiro Narisawa. Odată ajuns în oraș, mergi spre Mentsudan pentru sanuki udon sau așază-te la coadă la Sushi Dai pentru cel mai bun și proaspăt pește crud din lume. Barurile abundă, iar pentru iubitorii de sake există Sasagin Izakaya.

9.Shanghai

Se spune că este cel mai bun loc pentru food street.

Cel mai bun porc îl mănânci la Yang’s Fry-Dumpling, iar clătitele cu ceapă prăjită, preferatele localnicilor la mic dejun, la A Da. Supa cu găluști este peste tot, dar cea mai bună, la Jia Jia Tang Bao. O experiență multisenzorială vei trăi la restaurantul lui chef Paul, la Pairet”s Ultraviolet, o scenă culinară modernistă. Incearcă Tapas la Commune Social al lui Jason Atherton, alături de un cocktail garnisit cu smochine.

8. Singapore

O destinație de top pentru gurmanzi. Este lumea numelor mari ale industriei: Mario Batali cu Osteria Mozza, Daniel Boulud cu DB Bistro Moderne sau André Chiang cu Restaurant André. E coadă la Tarte by Cheryl Koh, pentru nucile de acaju caramelizate. Trebuie să mergi la Market Grill și apoi să încerci mâncarea de pe strada. Oprește-te la Newton, Maxwell și Jurong West .

7. Taipei

Taipei este locul care evidențiază cel mai bine bucătăriile chineze continentale. Kao Chi are cele mai gustoase supe cu găluști, dar și un orez prăjit delicios. Cea mai bună supă cu noodles de vită taiwaneză o servești la Yong Kang. Cu peste 90 de furnizori, Shilin Night Market este locul perfect pentru stridii, tofu și cârnați dulci de porc.

6. Gustavia, St Barts

St. Barts este magnetul care atrage toate vedetele. A fost colonizat prima dată de francezi în 1648, de unde și pasiunea mereu vie pentru mancare. Cod prăjit și rom aromate cu nucă de cocos homemade trebuie să le încerci La Gloriette. La Bonito, cea mai tare priveliște îți va însoți mâncarea. La Pink Parrot Beach Bar distracția este întreținută cu muzică live și nesfârșite pahare de roze. Dimineața te tratezi cu un bol de acai sau cu un smoothie raw de la Tom”s Juice Bar .

Citește în continuare pe Gustarte.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”