Paul McCartney împlinește luni 70 de ani

Paul McCartney împlinește luni 70 de ani
Publicat: 17/06/2012, 16:26
Actualizat: 17/06/2012, 16:27

Cântărețul Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, va celebra împlinirea vârstei de 70 de ani, luni, fără a se gândi prea mult la trecutul său legendar, la doar câteva luni după o nouă căsătorie și lansarea unui nou album, informează AFP.

Retragerea din muzică nu face parte din planurile celebrului cântăreț britanic. După prestația sa impecabilă din cadrul uriașului concert pop-rock organizat recent la Londra pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a, Paul McCartney va fi capul de afiș al ceremoniei oficiale de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, pe 27 iulie.

„Din moment ce îmi place cu adevărat ceea ce fac, de ce m-aș retrage?”, spunea McCartney anul trecut într-un interviu acordat revistei muzicale Mojo. „Oamenii îmi spun: «Lucrați atât de mult!». Dar noi nu lucrăm din greu, noi facem muzică!”, a adăugat cântărețul.

„Macca”, așa cum îi spun britanicii cu multă afecțiune, a lansat în luna februarie albumul „Kisses on the Bottom”, cel mai recent din cele 15 albume solo ale sale, și tocmai a încheiat un turneu mondial.

Secretul tinereții acestui artist care este deja bunic constă poate în noua lui căsătorie, celebrată în octombrie 2011, cu americanca Nancy Shevell, în vârstă de 51 de ani. Acest al treilea mariaj l-a ajutat pe Paul McCartney să treacă cu bine, definitiv, de furtunosul și costisitorul său divorț de Heather Mills, pronunțat în 2008.

După multe luni de dezbateri intens mediatizate, justiția britanică i-a acordat lui Heather Mills suma de 24,3 milioane de lire sterline (circa 30 de milioane de euro).

Nancy Shevell este moștenitoarea unui bogat antreprenor american. Cuplul dispune de o avere estimată la 665 de milioane de lire sterline (820 milioane de euro), potrivit Sunday Times.

Paul McCartney, cel mai bogat artist din Marea Britanie, spune că nu și-a uitat originile. „În adâncul sufletului meu, am rămas întotdeauna același băiat din Liverpool”, spune el.

Născut pe 18 iunie 1942 într-o familie modestă din acest oraș industrial din nord-vestul Angliei, Paul McCartney l-a cunoscut pe John Lennon la 15 ani și a înființat cu el grupul The Quarrymen, care a devenit ulterior The Beatles, odată cu venirea în trupă a lui George Harrison și Ringo Starr.

Grupul cel mai influent din istoria muzicii este totodată grupul cu cele mai mari vânzări de discuri. Casa lor de discuri EMI estimează la peste 1 miliard numărul discurilor vândute de trupa The Beatles pe plan mondial.

Cei patru băieți din Liverpool, cu frezuri devenite emblematice, au declanșat isteria fanilor. Beatlemania a cucerit întreaga lume.

Paul McCartney a compus, alături de John Lennon, cele mai mari hituri ale trupei. McCartney compunea, pe colțuri de mese, melodii care deveneau apoi hituri: „Hey Jude”, Penny Lane” și, desigur, „Yesterday”, un cântec preluat apoi de mulți artiști și înregistrat de-a lungul anilor în peste 1.600 de versiuni diferite.

Însă banii și presiunea din show-business au cauzat încheierea unei prietenii din copilărie. Filmările pentru „Let It Be”, realizate în timpul înregistrărilor pentru albumul omonim, au dat semnalul destrămării trupei The Beatles, pe 10 aprilie 1970.

McCartney își creează propriul grup, Wings, alături de soția lui, fotografa Linda Eastman, care cânta la clape. Alături de ea, fostul mare amator de LSD duce o viață liniștită de familist și promovează alimentația vegetariană. Cuplul va crește patru copii – Mary, Stella (devenită o celebră creatoare de modă), James și Heather (născută dintr-o căsătorie precedentă a Lindei).

După 29 de ani de căsătorie, Linda moare în 1998 din cauza unui cancer. McCartney își consacră toată energia cauzelor pozitive: mediul înconjurător, protejarea animalelor, drepturile omului. Cochetează cu muzica clasică, pictura și sculptura.

Regina Elizabeth a II-a îl înnobilează pe Paul McCartney, acordându-i titlul de cavaler, în 1997.

O cunoaște pe Heather Mills, un fost manechin, al cărei picior a fost parțial amputat după un accident. Cu 26 de ani mai tânără, Heather Mills devine noua lui muză, cu care McCartney se căsătorește în 2002. Au împreună o fiică, Beatrice.

După tragica dispariție a lui John Lennon, asasinat în 1980, și a lui George Harrison, mort de cancer în 2001, Paul McCartney și Ringo Starr sunt singurii membri ai grupului The Beatles rămași în viață. „Suntem prieteni buni. Suntem singurii care au trăit toate aceste lucruri și care suntem încă în viață”, a rezumat Ringo Starr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”