Pe 30 august 2013, un adolescent de 19 ani s-a urcat la volan pentru a-și vizita părinții. La 2 noaptea, și-a sunat mama și i-a zis că va întârzia. Ce a urmat depășește orice scenariu de film

Publicat: 21/04/2022, 18:50
Actualizat: 21/04/2022, 18:52

Povestea lui Bryce Laspisa și a dispariției lui înfiorătoare în California a alimentat numeroase teorii, însă adevăratele circumstanțe sunt încă necunoscute, la aproape 9 ani de atunci. Bryce Laspisa avea doar 19 ani pe 30 august 2013, când mergea cu mașina să își viziteze părinții și a dispărut fără urmă aproape de localitatea Castaic, din California.

În dimineața zilei de 30 august 2013, Bryce Laspisa era pe drum spre casa părinților săi din Laguna Niguel, California.

La ora 2, a sunat-o pe mama lui să îi spună trage pe dreapta pe autostrada 5, în Munții Sierra Pelona. Aceasta a fost ultima dată când Michael și Karen Laspisa au auzit de fiul lor, relatează publicația All That’s Interesting.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un drum cu mașina de trei ore s-a transformat într-o jumătate de zi de așteptare. Când a sunat soneria de la ușă a doua zi dimineață, soții Laspisa sperau să îl vadă pe fiul lor așteptându-i. În schimb, au primit vestea pe care niciun părinte nu vrea să o primească: mașina lui Bryce a fost găsită avariată lângă Lacul Castaic.

Nu a fost găsită nicio urmă a tânărului Laspisa, și nici până în ziua de azi nu se știe nimic de el.

Părinții au scris inclusiv pe rețelele de socializare, începând din 2013, și există un grup dedicat de Facebook – Find Bryce Laspisa – unde inclusiv în ultima zi a fost publicat un mesaj prin care se cerea ajutorul pentru identificarea unei persoane, care semăna cu Bryce, într-un oraș din Montana.

Aceasta este povestea unuia dintre cazurile cele mai tragice și curioase de persoane dispărute din ultimii ani.

Bryce era singur la părinți, născut pe 30 aprilie 1994, în Springfield, Illinois, și încă de mic s-a remarcat prin talentul său artistic, șarmul și prin ușurința cu care își facea prieteni.

În 2012, Bryce a absolvit liceul, lângă Chicago, iar părinții, recent pensionați, au decis să se mute în California, respectiv în Laguna Niguel, în Orange County. Tânărul Bryce a și-a început primul an de facultate, în design industrial, și totul mergea bine: s-a împrietenit cu colegul de cameră și și-a făcut o iubită, pe Kim Sly.

După vacanța de vară, tănărul s-a declarat nerăbdător să se întoarcă la școală și viitorul părea roz. Cu timpul, însă, colegul de cameră și iubita au observat că devine din ce în ce mai retras, haotic și deprimat și a admis că a început să consume Vyvanse, un tip de amfetamine pentru tratarea tulburării hiperkinetice cu deficit de atenție (THDA) – ADHD (Attention Deficit Hyperatcivity Disorder) – o maladie pe care el nu o avea – și cu efecte secundare severe, printre care psihoză, depresie și manie.

Colegul de cameră a spus că Bryce a început să bea alcool în fiecare zi. A recunoscut că a început să ia drogul Vyvanse pentru a sta târziu pentru a juca jocuri video.

Toate lumea simțea că s-a întâmplat ceva foarte rău cu tânărul, dar nimeni nu știa ce.

Pe 27 august, tânărul s-a despărțit de iubită, printr-un SMS, în care îî spunea că îi va fi mai bine fără el.

I-a scris și colegului de cameră un mesaj emoționant: „Te iubesc, frate, serios. Esti cel mai bun om pe care l-am cunoscut. Mi-ai salvat sufletul.” În aceeași zi i-a dat consola Xbox și a dat o pereche de cercei cu diamante pe care i-a dat mama lui.

Pe 28 august, colegul de cameră a sunat-o pe mama lui să îi spună că e îngrijorat în legătură cu fiul ei, iar în aceeași zi, Bryce a sunat-o pe mama lui de acasă de la fosta iubită, care era suficient de îngrijorată încât să îi ia cheile de la mașină, spunând că nu e în stare să conducă. La insistențele mamei, i-a dat cheile, iar aceasta i-a zis să meargă acasă.

Mama s-a oferit să zboare la el să aibă grijă să își revină, dar el a refuzat, spunându-i să nu vină până nu vorbește cu ea a doua zi. „Am multe să îți povestesc”, a spus el, iar la 23.30 a plecat din apartamentul fostei iubite.

La 1 noaptea, pe 29 august, Bryce a sunat-o p mama lui încă o dată. Ea credea că o sună de acasă, dar înregistrările căutate ulterior au arătat că suna dintr-un loc aflat la o oră distanță de mers cu mașina la sud de Rocklin.

La ora 11 dimineața, ea și soțul au fost notificați că a fost folosit serviciul lor de asistență la drum din asigurare, respectiv un bărbat care deținea o benzinărie i-a dus trei galoane de benzină, după ce rămăsese fără combustibil, pe la ora 9 dimineața.

Bărbatul s-a oferit să se întoarcă la locul unde îl ajutase pe tânăr, iar acolo a văzut că aceste nu se mișcase de câteva ore. I-a spus că părinții sunt îngrijorați și i-a sunat să le spună exact unde se află, iar tănărul a promis să meargă acasă – drum de 3 ore cu mașina – și a văzut că a pornit cu mașina, pe la ora 15:00.

Orele au trecut și cum nu aveau nicio veste de la fiul lor, părinții au sunat la poliție să declare disparția lui. După ce i-au urmărit telefonul, polițiștii au reușit să îl localizeze la doar câteva mile distanță de locul unde îl văzuse omul care îi dusese benzină.

Polițiștii au spus că părea lucid și prietenos și nu dădea semne că se află sub influența alcoolului sau că a consumat droguri și nici nu au văzut băuturi sau alte substanțe în mașină.

Polițiștii i-au spus că părinții lui sunt îngrijorați, iar când a părut să ezite să îi sune, au format ei numărul lor ca să vorbească. Mama lui i-a spus să vină acasă și l-au sunat pe bărbatul cu benzina ca să îl verifice.  Au fost mai liniștiți când acesta le-a confirmar că băiatul a pornit pe drumul spre casă.

La ora 2, pe 30 august, Bryce a sunat-o pe mama lui să îi spună că este destul de obosot de la condus și că trage pe drapta pentru a dormi o vreme. A fost de acord cu decizia lui și a rămas să vorbească dimineață.

Dar când soneria a sunat peste 6 ore, nu fiul lor era la ușă, ci un polițist rutier de pe autostradă, care le-a spus că mașina a fost găsită abandonată lângă Lacul Castaic. Geamul din spate fusese spart iar telefonul, laptopul și portofelul au fost găsite înăuntru, dar Bryce nu era de găsit.

Camerele de supraveghere au arătat că la ora 2:15, el a intrat pe un drum lateral, în loc să tragă pe marginea drumului. Scafandrii au dragat Lacul Castaic, dar nu l-au găsit. Câinii polițiști de căutare i-au luat urma de-a lungul unui pod, până la o parcare de camioane, după care au pierdut-o.

Câteva zile mai tâziu, niște rămășițe umane găsite lângă Lacul Castain s-au dovedit a nu fi ale sale, la fel și cu craniu găsit patru ani mai târziu și alte indicii venite în anii următori.

În lipsa unui cadavru, polițiștii nu au putut să închidă dosarul. Mai multe teorii au apărut cu privire la dispariția lui Bryce, că și-ar fi lăsat telefonul și laptopul în urmă pentru ași abandona vechea viață și a începe una nouă, fie cu o identitate schimbată, fie „în afara rețelei”.

Este posibil ca el să fi avut un episod psihotic din cauza consumului de alcool și droguri sau renunțare la Vyvanse să-i fi provocat o depresie puternică.

Este de asemenea posibil că a murit în noaptea de 30 august sau zilele următoare, iar cadavrul nu a fost găsit.

Oricare ar fi adevărul, dispariția lui a fost o tragedie pentru cei apropriați. „Nu voi pierde niciodată speranța, dar este foarte greu”, le-a spus mama tânărului reporterilor. „Este sfâșietor, în fiecare zi, să nu știi, este un coșmar”, scrie sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata