Peisaje naturale care îți taie respirația, păduri luxuriante și străzi cu încărcături istorice. DESTINAȚII TURISTICE pentru 2019

Peisaje naturale care îți taie respirația, păduri luxuriante și străzi cu încărcături istorice. DESTINAȚII TURISTICE pentru 2019
Publicat: 28/10/2018, 15:26
Actualizat: 25/03/2019, 19:03

Sri Lanka a devenit una dintre destinațiile care au crescut de la an la an în preferințele turiștilor. Insula în formă de lacrimă din apropierea coastei indiene are ce oferi celor interesați de istoria locurilor pe care le vizitează, fiind o zonă în care temple vechi sunt așezate în apropiere de plaje spectaculoase și plantații de ceai. În plus, cei care caută locuri în care să pedaleze se pot plimba cu bicicleta prin păduri luxuriante, pe versanți de munte și prin sate abandonate, iar râul Kaluganga oferă ocazia unor plimbări cu caiacul.

În Mexic, o destinație turistică de neuitat ar fiSan Miguel de Allende. Orașul din centrul țării, la nord de Mexico City, este așezat pe dealuri. Aerul colonial al străzilor pavate cu piatră și al bisericilor care amestecă trăsături baroce, neoclasice și gotice definesc San Miguel de Allende drept una dintre cele mai pitorești destinații ale anului 2019. Orașul fondat în 1542 păstrează amestecul de influențe hispanice și central-americane. Printre atracțiie locale se numără biserica de secol 18 din Plaza Principal, construită din piatră roz.

În Africa, tot mai multe călătorii au în vedere atracțiile din Zimbabwe. Printre lucrurile care atrag atenția în zonă sunt peisajele naturale scăldate în soare și celebra cascadă Victoria. Cei de la portalul Intrepid Travel atrag atenția că dorința de a admira natura are modurile ei corecte și incorecte de a te bucura de ce ți se oferă. Printre cele mai puțin fericite sunt celebrele ¨plimbări cu lei”, care susțin industria dezvoltată pe baza reproducerii și păstrării în captivitate a animalelor. Recomandate sunt, în schimb, plimbările prin parcul național Hwange, celebru pentru elefanții care se găsesc aici și pentru cele peste 100 de specii de mamifere și peste 400 de specii de păsări care continuă să trăiască în sălbăticie.

În Iordania, ruinele de la Petra și malul Mării Moarte sunt printre punctele turistice cele mai căutate, dar în ultimii ani s-au dezvoltat tabere de beduini incluse în trasee turistice și circuite destinate în exclusivitate femeilor, cum este tabăra din deșert din Wadi Rum, unde localnicele practică arta ornamentelor cu henna.

Relaxarea în regimul vizelor a adăugat pe hărțile turistice ale acestui an și Belarus. Cunoscută pentru influențele staliniste din arhitectură, țara cu capitala la Minsk se deschide acum vizitatorilor cu viața urbană vibrantă din metropola sa principală, dar și cu pădurile străvechi, satele pitorești și parcurile naturale spectaculoase cum e Belovezhskaya Pushcha, unde te poți plimba cu bicicleta prin unul dintre ultimele arealuri populate de bizoni. Ofertele de cazare pornesc de la case rurale și ajung până la condiții hoteliere de top în castele refăcute.

Lista merită continuată cu Udaipur, în India:

Porto, în Portugalia:

Halifax, în Canada:

Adelaide, în Australia:

Ori Sousse, în Tunisia:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun