„Pentru Prima Doamnă, cu dragoste”. Michelle Obama, femeia care a scris istorie la Casa Albă

„Pentru Prima Doamnă, cu dragoste. Michelle Obama, femeia care a scris istorie la Casa Albă
Publicat: 17/10/2016, 18:55

Cele patru „scrisori” au fost publicate în cadrul unui articol al The New York Times și conturează o imagine a celor opt ani de activitate ai lui Michelle Obama în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite.

Scriitoarea de origine nigeriană Chimamanda Ngozi Adichie susține că Michelle Obama a avut un ritm și o postură unice, o eleganță neegalată de nicio altă femeie care s-a aflat în această postură. De la vestimentație, până ușurința cu care pășea, fiecare gest al ei arăta naturalețe.

Mai mult, autoarea a ținut să amintească în rândurile adresate Primei Doamne faptul că discursul ei de-a lungul celor opt ani petrecuți la Casa Albă s-a bucurat de un real succes, relaxat, dar plin de emoție în același timp. Încrederea care se simțea în vocea ei atunci când își susținea punctele de vedere era, de multe ori, asociată prea repede unei arocanțe specifice oamenilor de culoare, însă în sptatele acestei aparențe se ascundea o femeie, o mamă, o luptătoare.

Puterea discursului ei a fost remarcată și de jurnalista Gloria Steinem, care nu s-a dat înlături de la a spune că, în timpul campaniei actuale pentru alegerile prezidențiale din SUA, Michelle Obama a devenit unul dintre personajele ale căror declarații au fost unele dintre cele mai eficiente și răsunătoare.

Steinem apreciază și ea stilul Primei Doamne, spunând că a fost o femeie care a știut întotdeauna să faăc diferența dintre modă – ceea ce se impune din punct de vedere vestimentar – și stil – imaginea vestimentară pe care ți-o creezi singur.

Jurnalista evidențiază și modul în care Michelle Obama a reușit să trăiască o viață publică fără să-și sacrifice viața personală și crede că Prima Doamnă a reușit să-l facă pe soțul ei, președintele SUA, să se apropie de oameni și să-și sporească eficiența în cele două mandate la Casa Albă.

Michelle Obama nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre discriminările rasiale care se manifestă zilnic pe continentul american, dar a făcut acest lucru cu onestitate, umor și bunătate.

Jurnalistul Jon Meacham nu o desparte pe Michelle de șoțul ei și îi caracterizează pe amândoi ca fiind un întreg. Acel întreg care a reușit să îndeplinească sarcinile din cele două mandate cu o aparentă ușurință, în momente de cumpănă care au marcat ultimii ani din istoria Statelor Unite, reușind să mențină vie speranța unui viitor bun.

Scriitoare și actriță, Rashida Jones își amintește că a întâlnit-o pe Prima Doamnă în cadrul unei conferințe în care le-a vorbit tinerelor din mediul urban despre importanța stabilirii unor standarde în ceea ce privește cariera lor. Michelle Obama a adunat la un loc sportive, actrițe, scriitoare și alte femei influente și a pornit alături de ele prin școlile din SUA, pentru a le ține discursuri motivaționale și a încerca să le determine să pună accent pe cariera lor.

Rashida Jones consideră că Michelle Obama a reușit, în calitate de Primă Doamnă, să îndeplinească toate rolurile pe care le-a avut și le are: soție iubitoare, mamă protectoare, o militantă pentru sănătate și mișcare, iubitoare de natură și o inspirație în ceea ce privește stilul, atât din punct de vedere vestimentar, cât și comportamental.

„Michelle Obama este întruchiparea femeii americane moderne. Rar întâlnești pe cineva care să poată avea atât de multe identități în același timp și să o facă atât de natural”, concluzionează Rashida Jones, încheind seria caracterizărilor celei ce pare să fie cea mai apreciată Primă Doamnă din ultimele decenii ale istoriei Statelor Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”