Pharell și Robin Thicke au făcut senzație cu „Blurred Lines”, dar acum trebuie să plătească 7,4 milioane de dolari pentru ce au făcut

Pharell și Robin Thicke au făcut senzație cu Blurred Lines, dar acum trebuie să plătească 7,4 milioane de dolari pentru ce au făcut
Publicat: 11/03/2015, 11:09

Tribunalul Districtual din Los Angeles a dat dreptate Fundației Marvin Gaye, considerând că anumite fragmente din single-ul „Got to Give It Up”, lansat de Marvin Gaye în 1977, au fost preluate de Robin Thicke și Pharrell Williams în cântecul lor R&B din 2013 care a avut mare succes pe plan internațional, informează Reuters.

Jurații americani au decis că moștenitorii cântărețului Marvin Gaye trebuie să primească daune efective în valoare de 4 milioane de dolari, dar și suma de 3,4 milioane de dolari, ca parte a încasărilor obținute de Thicke și Williams, în urma încălcării legii drepturilor de autor din Statele Unite.

Alți câțiva acuzați din procesul intentat de fundația Marvin Gaye, precum rapperul T.I și câteva companii din industria muzicală au fost declarați nevinovați.

Robin Thicke și Pharrell Williams nu au fost prezenți în sala de judecată la pronunțarea deciziei.

Avocatul lor, Howard King, a spus că ambii artiști preferă să aștepte o perioadă înainte de a lua o decizie în privința strategiei pe care o vor urma în instanță. „E vorba de mulți bani. Însă nu îi va falimenta pe clienții mei. Totuși, e vorba de o sumă dezamăgitor de mare”, a spus Howard King.

Avocatul moștenitorilor lui Marvin Gaye, Richard Bush, a precizat că aceștia vor încerca să obțină în instanță un ordin judecătoresc care să stopeze difuzarea și comercializarea single-ului „Blurred Lines”.

Ei au citat în instanță și o serie de interviuri acordate de Robin Thicke în care artistul american recunoștea că s-a inspirat din „Got to Give It Up” atunci când a produs și înregistrat „Blurred Lines”.

Într-o declarație ulterioară în instanță, făcută sub jurământ, Robin Thicke a spus că se afla sub influența drogurilor și a alcoolului în timpul înregistrării piesei „Blurred Lines” și că meritul său în această privință a fost exagerat, întrucât piesa în cauză a fost de fapt compusă de Pharrell Williams.

„Blurred Lines”, unul dintre cele mai populare single-uri din anul 2013, generase deja multe controverse din cauza versurilor sale, considerate misogine.

Robin Thicke a interpretat acest cântec la ediția din 2013 a galei MTV Video Music Awards, realizând cu acea ocazie un moment artistic extrem de controversat, din cauza coregrafiei provocatoare, cu accente pornografice, alături de cântăreața pop Miley Cyrus.

Ulterior, Robin Thicke a dezvăluit în instanță că este un admirator al muzicii lui Marvin Gaye încă din copilărie, dar că piesele „Blurred Lines” și „Got to Give It Up” se aseamănă doar în privința genului căruia îi aparțin.

Muzicianul american Marvin Gay (1939 – 1984) a debutat alături de grupul de doo-wop „The Moonglows” la sfârșitul anilor ’50, urmând apoi o carieră solo. Datorită unei serii de hituri, precum „How Sweet It Is (To Be Loved by You)”, „I Heard It Through the Grapevine” și duetelor cu Mary Wells și Tammi Terrell, a fost numit „prințul Motown” și „prințul muzicii soul”. Cântărețul american a decedat în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împușcat mortal de tatăl său.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York