Piața Universității îi strică nunta lui Băsescu. Președintele, huiduit și la biserică, când o conducea pe EBA la altar

Publicat: 01/09/2012, 21:01
Actualizat: 06/07/2016, 00:57

Zeci de manifestanți antiBăsescu au venit sâmbătă în fața bisericii Sfântul Spiridon cel Nou, unde Elena Băsescu, fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, s-a măritat cu Bogdan Ionescu. În momentul în care Traian Băsescu a apărut la braț cu Elena Băsescu, oamenii adunați în jurul bisericii au început să strige: „Hoți!”, „Jandarmeria apără hoția!” și i-au cerut președintelui demisia.

Traian Băsescu a fost întâmpinat de protestatari și la starea civilă a Primăriei Sectorului 2, acolo unde mezina familiei prezidențiale s-a cununat cu Bogdan Ionescu. Atunci când Traian Băsescu a apărut la braț cu Elena Băsescu și cu soția sa, oamenii au început să huiduie și să scandeze „Demisia” și „Hoții”. „Nu e în regulă. Băi, și aicea și i-a pus”, a comentat șeful statului, care a fost totuși aplaudat de câteva persoane.

sursa foto Mediafax Mihai Dăscălescu

Iată desfășurarea evenimentelor LIVETEXT:

UPDATE 20. 04 Nuntașii au început să sosească la Palatul Snagov. Persoanele invitate la petrecerea de nuntă sunt oprite de oamenii de la pază, pentru a fi verificați dacă sunt sau nu pe lista de invitați.

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu au ajuns la Palatul Snagov. Aceștia au fost urmați de președintele țării și de soția acestuia.

În drum spre Palatul Snagov, locul unde va avea loc petrecerea, Elena Băsescu a postat pe contul personal de Twitter două fotografii. Într-una din ele apare alături de sora sa, Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui, iar în cea de-a doua apare alături de Traian Băsescu.

UPDATE 19.29 Cununia religioasă a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu, care a avut loc la Biserica Sfântul Spiridon din Capitală a luat sfârști.

Nuntații se îndreaptă spre Palatul Snagov, unde va avea loc petrecerea. În jur de 600 de persoane sunt așteptate la Palatul Snagov.

Meniul de la nunta Elenei Băsescu cu Syda conține caviar, pastă de jambon, sărmaluțe în foi de viță și de varză, costiță, mămăliguța, smântână, ruladă de curcan și pulpă de vițel.

Aranjamentele florale și decorațiunile vor fi din flori de grădină, trandafiri, bujori și hortensii în tonuri de roz fane, culoarea tematică a întregului eveniment.

Aurel Tamaș, Călin Geambașu, Smiley Band și un DJ vor întreține atmosfera de la petrecere.

Slujba de oficiere a căsătoriei religioase a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu de la biserica Sfântul Spiridon din Capitală s-a încheiat, la final președintele Traian Băsescu spunându-le jurnaliștilor: „A plecat fata lu’ tata”. De asemenea, întrebat dacă își dorește nepoți, Traian Băsescu a răspuns: „Da, da”.

În fața bisericii s-au aflat și aproximativ o sută de simpatizanți ai președintelui care au aplaudat și au aruncat cu flori, au strigat urări pentru miri și au fost salutați de către Traian Băsescu.

La ieșirea din biserică președintele a fost abordat de jurnaliști.

Liderul PDL Adriean Videanu le-a spus jurnaliștilor că a fost o ceremonie „extraordinară, emoționantă”.

Întrebat cum i s-a părut Traian Băsescu, Videanu a răspuns: „Ancorat la eveniment. Emoționat”.

Aproximativ 50 de protestatari au scandat, sâmbătă, pe durata întregii slujbe de oficiere a căsătoriei religioase a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu, lozinci antiprezidențiale, precum „Demisia”, „Băsescu la pușcărie”, „Hoții”.

Aceștia erau pe trotuarul de lângă gardul bisericii, iar unii dintre aceștia s-au urcat chiar și pe gard.

Unii dintre aceștia erau dintre protestarii obișnuiți de la Universitate și mai recent de la Cotroceni.

Aceștia au scandat lozinci și la plecarea familiei prezidențiale și a celorlalți participanți la slujbă.

Întrebat ce spune despre aceste proteste, liderul PDL Adriean Videanu le-a răspuns jurnaliștilor: „Evaluați-le dumneavoastră. Credeți că e normal?”.

La rândul său, europarlamentarul Petru Luhan a spus că nunta Elenei Băsescu este un eveniment privat și care ar fi trebuit respectat ca atare, să nu fie amestecat cu politica.

UPDATE 18.45 Cununia religioasă este oficiată de 5 preoți.

Slujba este oficiată de mai mulți preoți, conduși de PS Vicențiu Ploieșteanu, vicar patriarhal.

Printre cei care asistă la eveniment sunt lideri PDL, între care Adriean Videanu, Cristian Preda, Traian Ungureanu, liderul FCD, Adrian Papahagi, dar și Prințul Paul și Prințesa Lia și fiul lor, Carol Ferdinand, îmbrăcat în uniformă de ofițer al armatei române. După începerea slujbei a ajuns și liderul PNR, Mihail Neamțu.

UPDATE 18. 17. Elena Băsescu a ajuns la biserică. Aceasta este condusă de președintele Traian Băsescu.

Printre persoanele adunate lângă biserica Sfântul Spiridon se află și protestatari, care, la apariția președintelui au început să scandeze: „Hoți!”, Demisia!” și „Jos Traian Băsescu”.

Elena Băsescu poartă o rochie din dantelă Sophie Hallette, organza din mătase naturală si tafta. Aceasta a fost realizată de designerul autohton Anca Maxim și a costat în jur de 4.500 de euro.

În cele două capete ale străzii Șerban Vodă din fața bisericii Sf. Spiridon se află două grupuri de câte aproximativ 30 de protestatari care l-au huiduit atât pe președinte, cât și pe ceilalți invitați și au scandat lozinci antiprezidențiale.
De asemenea, pe stradă, în fața bisericii, se află un grup de aproximativ o sută de simpatizanți cărora li s-au împărțit trandafiri roz și care la sosirea mirilor și a familiei prezidențiale au aplaudat și le-au transmis urări. De altfel, Traian Băsescu i-a și salutat pe aceștia și a ridicat un trandafir căzut pe asfalt și i l-a dat unei jurnaliste.

În curtea bisericii sunt angajați ai unei firme de protecție și pază, care se află la biserică pentru toate nunțile care au loc aici.

UPDATE 18. 05 Elena Băsescu a părăsit Vila Lac 3. Aceasta se îndreaptă spre biserică.

UPDATE 17. 45 Elena Băsescu este așteptată la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou, din Capitală, unde va avea loc cununia religioasă. La biserică au ajuns deja invitații. Printre aceștia se numără Adrian Videanu, dar și principesa Lia și prințul Duda.

Zeci de persoane s-au adunat lângă Biserica Sântul Spiridon, unde se va desfășura cununia religioasă a ficei mici a președintelui Traian Băsescu cu Bogdan Ionescu.

Jandarmii au pus garduri și au format un cordon uman pentru a-i ține la distanță pe curioși.

Cununia religioasă a Eleni Băsescu cu BOgdan Ionescu va începe la ora 18.

UPDATE 15. 40 Elena Băsescu postează pe contul personal de Twitter imagini de la cununia civila cu Bogdan Ionescu, care a avut loc în jurul orei 12, la Primăria Sectorului 2 din Capitală.

Mai jos puteți vedea imaginile pe care fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu le-a postat pe contul de socializare.

Mezina familiei prezidențiale și soțul ei, Bogan Ionescu, trecând pe sub podul cu flori, la starea civilă de la Primăria Sectorului 2.

Elena Băsescu, împreună cu soțul ei Bogdan Ionescu, la starea civilă de la Primăria Sectorului 2.

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu la cununia civilă.

Elena Băsescu și Bogdan Ionescu, după ce au spus „Da” în fața primarului sectorului 2 Neculai Onțanu. Alături de cei doi se mai află președintele Traian Băsescu cu soția sa, Maria Băsescu, părinții lui Bogdan Ionescu – Gheorghe Ionescu și Sidonia Ionescu, nașii Aura-Mari Mustea-Șerban și Răzvan Mustea-Șerban și primarul Neculai Onțanu.

Elena Băsescu și soțul ei Bogdan Ionescu, împreună cu părinții cuplului: președintele Traian Băsescu cu soția sa, Maria Băsescu, părinții lui Bogdan Ionescu – Gheorghe Ionescu și Sidonia Ionescu.

UPDATE 14: 40 Elena Băsescu, fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, precizează, pe Twitter, că și-a păstrat numele în urma cununiei civile cu Bogdan Ionescu, oficiată sâmbătă la Primăria Sectorului 2 din Capitală.

„Mi-am păstrat numele, mă numesc în continuare Elena Băsescu”, afirmă Elena Băsescu, într-o postare pe Twitter.

Ceremonia de oficiere a căsătoriei civile dintre Elena Băsescu și Bogdan Ionescu a durat aproximativ zece minute, iar la eveniment au asistat circa 30 de persoane.
La eveniment au asistat membrii familiilor mirilor și prieteni ai acestora.
Elena Băsescu era îmbrăcată cu o rochie roz fane, iar Bogdan Ionescu purta un costum gri închis. Ea avea un mic buchet din flori roșii, iar el avea o floare roșie în buzunarul de la piept al sacoului. Președintele Traian Băsescu a purtat un costum negru, având o cravată de culoare violet, pe care acesta o consideră norocoasă încă de la alegerile prezidențiale din 2009.

UPDATE 12:10 Președintele a ieșit primul din clădirea primăriei și a fost întâmpinat de un cor de huiduieli. La scurt timp au ieșit și mirii, care au fost huiduiți. Ei s-au urcat în mașină, fiind protejați de mai multi oameni de ordine.

UPDATE 11. 48 Elena Băsescu a ajuns la Primăria Sectorului 2. Aceasta este însoțită de tatăl și de mama sa. Președintele a fost huiduit de zecile de protestatari adunați în fața sediului Primăriei Sectorului 2. Protestatarii strigau „Demisia!” și „Jos Băsescu!”.

UPDATE 11. 45 Mirele Bogdan Ionescu a ajuns la Primăria Sectorului 2.

UPDATE 11. 43 Zeci de protestatari și susținători s-au adunat în fața sediului de la primăria Sectorului 2, unde are loc cununia civilă a Elenei Băsescu cu Syda.

Cununia civilă a mezinei familiei prezidendiale a avut la Primăria Sectorului 2 din Capitală, la ora 12, iar ceremonia religioasă urmează să se desfășoare la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou, din București, de la ora 18 și va fi oficializată de cinci preoți. Petrecerea se va ține la Palatul Snagov, într-un cort uriaș, unde sunt invitate aproximativ 600 de persoane.

Poponeț, cavalerul de onoare la nunta lui Syda

Aura-Mari Mustea-Șerban și Răzvan Mustea-Șerban vor fi nașii care îi va cununa pe cei doi. Domnișoara de onoară va fi Raluca Băsescu, verișoara primară a fiicei președintelui, iar cavalerul de onoare va fi Codin Maticiuc, alias Poponeț. Meniul de la nunta Elenei Băsescu cu Syda conține caviar, pastă de jambon, sărmaluțe în foi de viță și de varză, costiță, mămăliguța, smântână, ruladă de curcan și pulpă de vițel. Aranjamentele florale și decorațiunile vor fi din flori de grădină, trandafiri, bujori și hortensii în tonuri de roz fane, culoarea tematică a întregului eveniment. Aurel Tamaș, Călin Geambașu, Smiley Band și un DJ vor întreține atmosfera în seara de sâmbătă, 1 septembrie.

EBA va purta o rochie de 4.500 de euro

Elena Băsescu va purta în ziua nunții o rochie din dantelă Sophie Hallette, organza din mătase naturală si tafta. Aceasta a fost realizată de designerul autohton Anca Maxim și a costat în jur de 4.500 de euro. Verighetele au un design simplu, din aur rose, fără diamante, care au costat 500 de euro Elena Băsescu a menționat într-un comunicat dat publicității că deocamdată nu și-a stabilit luna de miere și că intenționează să o amâne pentru iarnă sau anului viitor, „deoarece activitatea la Parlamentul European a început deja”. EBA promite, în același comunicat publicat pe Twitter, că va face publice câteva fotografii și imagini video de la eveniment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata