Pigcasso, porcul care i-a întrecut pe mulți oameni cu talentul său

Pigcasso, porcul care i-a întrecut pe mulți oameni cu talentul său
Publicat: 06/12/2016, 13:08
Actualizat: 01/10/2018, 20:19

Inițial, Pigcasso trebuia sacrificată, dar a fost salvat de Joanna, actuala sa proprietară, care s-a declarat șocată de felul în care sunt ținute aceste animale. ”Dacă ar vedea în ce condiții trăiesc, consumatorii s-ar gândi de două ori înainte de a cumpăra carnea. Dacă aș fi putut, i-aș fi luat pe toți acasă”, spune femeia.

Joanne Lefsona încercat să o obișnuiască pe Pigcasso cu diferite activități, iar aceasta a părut o vreme interesată de fotbal, dar asta a durat până a descoperit pictura. Acum, Pigcasso știe să înmoaie pensula în vopsea și să o aplice pe pânză. ”Nu o forțez să facă asta. Pictează când vrea. În definitiv, are 450 de kg, așa că se știe cine e șeful”, subliniază Lefson.

Joanna crede că stilul porcului este unul expresionist. Ea vrea să îi vândă tablourile și să strângă bani pentru actele caritabile pe care le are în desfășurare, cele mai multe dintre ele privind situația animalelor de fermă. Lefson plănuiește pentru anul următor și o expoziție.”’Porcii sunt extrem de inteligenți, de aceea ar trebui priviți cu mai multă compasiune””, mărturisește proprietara lui Pigcasso.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase