Placebo, The National și Bastille la Festivalul Summer Well 2014. AICI programul evenimentului. VIDEO

Placebo, The National și Bastille la Festivalul Summer Well 2014. AICI programul evenimentului. VIDEO
Publicat: 04/08/2014, 18:21

Cea de-a patra ediție a Festivalului Summer Well aduce anul acesta în România câteva dintre cele mai apreciate formații din Europa, dar și de peste Ocean. Placebo, The National și Bastille se numără printre trupele care vor concerta pe 9 și 10 august pe Domeniul Știrbey.

În prima seară a festivalului, pe scenă vor urca Bastille, John Newman, The 1975, Chlöe Howl și Prides.

Formația britanică Bastille s-a format în 2010, în Londra. Inițial a fost vorba despre un proiect solo al cântărețului Dan Smith, însă ulterior totul a căpătat o amploare neașteptată. Albumul „Bad Blood” a dat naștere unor hit-uri internaționale, clasate pe primele locuri în topurile din întreaga lume și a adus trupei premiul Brit Awards la categoria „British Breakthrough Act”.

John Newman este un cântăreț britanic cunoscut mai ales pentru piesa „Love Me Again”, clasată pe primul loc în UK Singles Chart, în iulie 2013. Artistul a obținut două nominalizări la Brit Awards 2014. În februarie 2014, Newman vânduse peste 1,3 milioane de albume doar în Marea Britanie.

The 1975 este o trupă alternative/ indie rock din Manchester. Formația este alcătuită din Matthew Healy (voce, chitară), Adam Hann (chitară), George Daniel (tobe) și Ross MacDonald (bas). Formația s-a bucurat de un succes impresionant în ultimul an: „Chocolate” a fost votată cea mai bună melodie difuzată la Radio 1 în ultimii cinci ani, iar albumul lor a ocupat primul loc în Official Charts Company.

Chlöe Howl este în prezent una dintre cele mai promițătoare figuri din muzica britanică. La doar 19 ani, cântăreața fost deja nominalizată la BBC Sound of 2014 și la BRIT Awards, categoria Critics” Choice. Primul ei album va fi lansat în septembrie 2014.

Prides este o trupă scoțiană, formată în Glasgow, în 2013. Formația este alcătuită din Stewart Brock (pian, voce), Callum Wiseman (chitară, pian, voce) și Lewis Gardner (tobe). Pe 17 februarie, trupa a lansat EP „The Seeds You Sow”, care conține trei cântece, iar recent, videoclipul piesei „Messiah”.

Duminică, 10 august, Summer Well îi are ca invitați pe Placebo, The National, Miles Kane, Tom Odell și Reptile Youth.

Placebo este una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ britanic. A fost înființată în 1994, iar albumul de debut a fost înregistrat între 1995 și 1996. Acesta a fost promovat în cadrul unui turneu european susținuti alături de David Bowie. Formația a primit recunoașterea internațională odată cu single-ul „Nancy Boy”, care a avut un succes răsunător în Europa, în timp ce formația se pregătea să înregistreze următorul material discografic.

Placebo continuă să fie una dintre formațiile cele mai de succes ale rock-ului alternativ contemporan. Cel mai recent album al trupei a fost lansat în septembrie 2013: „Loud Like Love”.

The National este o trupă indie rock americană, formată în Cincinnati, în 1999. Formația este alcătuită din Matt Berninger (voce) Aaron Dessner (chitară și clape), Bryce Dessner (chitară), Scott Devendorf (bas) și Bryan Devendorf (tobe). Cel mai recent album, „Trouble Will Find Me”, a fost lansat în mai 2013 și a fost nominalizat la Premiile Grammy, categoria „Best Alternative Album”. Mai mult, acesta a intrat direct pe locul trei în topurile din Statele Unite, Canada și Marea Britanie și a reușit să vândă 74.722 de copii într-o singură săptămână în SUA.

Miles Kane este un cântăreț englez, cunoscut ca solist al trupei The Last Shadow Puppets și fost solist al formației The Rascals. Cariera lui muzicală a început la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în formația The Little Flames. A continuat apoi cu The Rascals și ulterior cu The Last Shadow Puppets, alături de Alex Turner, solistul trupei Arctic Monkeys. A fost nominalizat de două ori în cadrul NME Awards la categtoria Best Solo Artist (2012 și 2013), iar în 2009 la categoria Sexiest Male. Ultimul său album, „Don”t Forget Who You Are”, a fost lansat în 2013.

Tom Odell este un cântăreț britanic. Albumul de debut al artistului, „Long Way Home”, a urcat pe primul loc în UK Official Charts Co., iar el a câștigat deja în cadrul BRIT Awards, la categoria Critics” Choice, la care au mai fost premiați în trecut artiști precum Adele și Florence and the Machine.

Originară din Copenhaga, trupa Reptile Youth este renumită pentru concertele explozive și pentru atitudinea punk. Albumul de debut se numește „Rivers That Run For A Sea That Is Gone”.

Abonamentele pentru Festivalul Summer Well pot fi achiziționate dinmagazinele Orange shop, precum și online de pe www.easytickets.ro. Prețul unui abonament pentru ambele zile ale evenimentulu este de 199 lei. În zilele de festival (9 și 10 august) abonamentele vor putea fi cumpărate doar de la intrarea în Domeniul Știrbey. Intrarea se va face de la ora 15.00, în ambele zile ale evenimentului.

Pe durata Summer Well va fi funcțională și o linie specială de transport în comun. În fiecare dintre cele două zile de festival, plecarea se va face din stația Muzeul Țăranului Român, începând cu ora 14:30 și va funcționa până în jurul orei 01:00. Plecarea din Buftea se va face din stația amenajată lângă Domeniul Știrbey. Prețul unei călătorii este de 3,5 lei pentru cei care au portofel electronic (7 lei dus-întors pentru cei care nu au).

Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă la festival (harta locației, informații despre transport, detalii despre program și despre zonele de interes) participanții pot descărca aplicația Summer Well, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android.

În plus, cei interesați de tehnologia Beacon vor avea ocazia să o testeze pe durata celor două zile ale festivalului, luând parte la un „treasure hunt”. Pentru a reuși să activeze toate cele șase badge-uri din cadrul jocului, participanții trebuie să își descarce aplicația Summer Well și să își activeze funcția Bluetooth.

Mai multe detalii despre Festivalul Summer Well sunt disponibile aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York