Porsche-ul „psihedelic” al lui Janis Joplin,vândut cu 1,8 mil. de dolari

Porsche-ul psihedelic al lui  Janis Joplin,vândut cu 1,8 mil. de dolari
Publicat: 11/12/2015, 17:55
Actualizat: 25/03/2019, 19:06

„Este un record pentru o vânzare la licitație a acestui model de mașină”, a precizat casa organizatoare într-un comunicat. Licitația a decurs foarte repede și s-a încheiat după doar cinci minute. În cele din urmă, automobilul, a cărui poreclă este „Pearl”, așa cum era numită și cântareața de apropiații săi, a fost adjudecat cu suma de 1,76 milioane de dolari.

Celebra cântăreață rock a cumpărat un automobil 1965 Porsche 356C Cabriolet în anul 1968, iar acel model, care inițial era alb, a fost ulterior personalizat pentru artistă de un bun prieten al acesteia, care l-a decorat cu motive florale, intens colorate.

Familia cântăreței a intrat în posesia acestei mașini sport după moartea tragică a artistei, în 1970, și a permis ca automobilul să fie expus la Rock and Roll Hall of Fame and Museum din Cleveland, Ohio, începând din anii 1990.

Janis Joplin a fost o cântăreață, compozitoare și textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influențe de rhythm and blues și soul, considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generației flower power, alături de Jimi Hendrix și de Jim Morrison.

Printre melodiile care au consacrat-o ca una dintre cele mai originale artiste din muzica rock și blues se numără „Cry Baby”, „Down on Me”, „Summertime”, „Piece of my Heart”, „Me and Bobby McGee”, „Kozmic Blues” și „Mercedes Benz”.

Cântăreața, care a înregistrat patru albume în timpul scurtei sale cariere și a cântat la festivalul de la Woodstock, în 1969, a murit la vârsta de 27 de ani, în 1970, în urma unei supradoze de heroină.

Artista a fost inclusă în Rock and Rock Hall of Fame în 1995 și a primit postum o stea pe Bulevardul Celebrităților – Walk of Fame – din Hollywood în noiembrie 2013.