Postul TV care va difuza documentarul despre moartea lui Osama Bin Laden, AMENINȚAT de EXTREMIȘTII MUSULMANI

Postul TV care va difuza documentarul despre moartea lui Osama Bin Laden, AMENINȚAT de EXTREMIȘTII MUSULMANI
Publicat: 18/10/2012, 12:40
Actualizat: 30/03/2019, 15:18

Securitatea sediului central din Washington DC al National Geographic Channel a fost întărită după ce reprezentanții televiziunii au primit amenințări de la extremiștii musulmani, ca urmare a deciziei canalului de a difuza un film despre moartea lui Osama Bin Laden, informează dailymail.co.uk.

National Geographic Channel a anunțat recent că va difuza filmul documentar „Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden” pe 4 noiembrie, cu doar două zile înaintea alegerilor prezidențiale americane, din 6 noiembrie.

Ulterior, reprezentanții National Geographic Channel au primit numeroase amenințări din partea extremiștilor musulmani, fapt care i-a determinat să solicite întărirea protecției la sediul central al televiziunii din Washington DC, a declarat o sursă pentru New York Post.

Reprezentanții National Geographic Channel au fost bombardați cu telefoane de amenințare. De asemenea, pe bloguri, extremiștii musulmani au avertizat că toți cei care vor difuza un film precum „Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden” vor avea probleme.

„Au fost transmise suficiente mesaje de amenințare pentru ca rețeaua National Geographic Channel să fie în alertă cu privire la securitatea sa”, a spus sursa citată, care a precizat, totodată, că în sediul central al National Geographic Channel lucrează 1.600 de persoane.

Un purtător de cuvânt al National Geographic Channel a declarat, însă, că televiziunea va difuza acest film, „indiferent ce s-ar întâmpla”.

„Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden” este primul film despre operațiunea în cadrul căreia Osama bin Laden a fost ucis. Președintele Barack Obama a autorizat personal această misiune a comandoului de elită al SEAL care l-a ucis pe liderul rețelei teroriste Al-Qaida pe 2 mai 2011, în ascunzătoarea acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Filmul, care se centrează pe cel mai de succes moment din cariera politică a președintelui Obama, va avea premiera cu doar două zile înainte de alegerile prezidențiale americane, fapt care a atras acuzații de partizanat și la adresa National Geographic Channel, care a decis să programeze astfel documentarul.

Însă președintele National Geographic Channel, Howard T. Owens, a declarat pentru The Hollywood Reporter că programarea filmului nu are o motivație politică.

Howard T. Owens a precizat că premiera filmului pe 4 noiembrie a fost stabilită pentru a promova grila de toamnă a National Geographic Channel.

Totuși, filmul „Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden” a fost produs de Harvey Weinstein, un susținător important al lui Barack Obama.

Harvey Weinstein a organizat în august, pe proprietatea sa din Connecticut, o strângere de fonduri pentru Barack Obama, în cadrul unei cine, la care fiecare dintre cele 50 de persoane participante a trebuit să plătească o sumă de 35.800 de dolari. Weinstein a fost însoțit la acest eveniment de actrița Anna Hathaway, de regizorul Aaron Sorkin și de redactorul-șef al ediției americane a revistei Vogue, Anna Wintour.

Filmul va fi difuzat și pe rețeaua americană de internet Netflix, la 24 de ore după premiera de la National Geographic Channel.

Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se numără „Pacientul englez”, „Artistul”, „Luptătorul”, „Discursul regelui”. În 1999, a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare îndrăgostit”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”