Povestea emoționantă unei femei divorțate. Cum i-a schimbat viața un bărbat pe care l-a întâlnit în tren

Povestea emoționantă unei femei divorțate. Cum i-a schimbat viața un bărbat pe care l-a întâlnit în tren
Povestea emoționantă unei femei divorțate.
Publicat: 09/07/2021, 16:45
Actualizat: 11/07/2021, 10:30

Viața are drumurile ei neștiute, iar uneori – poate exact atunci când te aștepți mai puțin – îți oferă surprize nebănuite. O femeie divorțată, urmărită de umbrele trecutului, a întâlnit un misterios bărbat în tren. O întâlnire absolut banală, la prima vedere, facilitată de o călătorie cu trenul.

Numai că, așa cum a povestit chiar ea pe o rețea de socializare, totul s-a transformat într-o emoționantă poveste de viață care marcat-o profund.

Pe Vlad l-am cunoscut în tren, scrie femeia, și nu mi-a trecut nicio clipă prin minte între noi s-ar putea înfiripa ceva. Eu eram divorțată, el… în prag de despărțire. Pare ciudat, dar, după o noapte de amor, a realizat nu vrea și piardă familia.

urcasem, în ultimul moment, în acceleratul spre Brașov, unde duceam într-o delegație. Nu era aglomerat, așa cum credeam. În compartiment se afla o singură persoană, un bărbat pe al cărui chip am citit, de la început, o tristețe fără margini.

Părea tot timpul adâncit în gânduri

Avea multe bagaje, de parcă voia părăsească definitiv Capitala. Părea tot timpul adâncit în gânduri, iar din când în când ieșea pe culoar se mai dezmorțească. Am intrat în vorbă cu el, din curiozitate, dar și ca sa treacă timpul ușor:

– Cred nu mergi în delegație, mine, după cate bagaje aiMai degrabă în vacanță, nu-i așa?

duc la părinți, la Făgăraș, mi-a zis el, scurt.

Era clar, tipului îi lipsea cu desăvârșire buna dispoziție. Nu am mai zis nimic și am început -l studiez. Era destul de chipeș, doar supărarea prin care trecea îl întunecă la fata. Purta și verigheta pe inelarul stâng, semn era căsătorit. „Probabil s-o fi certat cu nevasta și de aia se duce la părinți. Are și mult bagaj, poate chiar a plecat definitiv de acasă…”, mi-am spus eu în gând. Plictisita deja, am încercat reînnod discuția:

– E vreme frumoasa pentru călătorie, avem noroc! Eu duc în delegație la Brașov, stau vreo săptămână acolo, și m-am interesat din timp, nu prindă iama pe nepregătite. 0 fie cald, chiar soare în unele zile!

– Eu nu știu cum e timpul la Făgăraș. Nu știu nici ce mai fac părinții mei, fiindcă nu am avut timp -i vizitez. Familia mea nu prea trage într-acolo, și atunci plec uneori singur. Nici nu am sunat-o pe mama, dar sunt sigur fi fericita vadă

Și mie îmi plac surprizele, sunt sigura ai tai se vor bucura. Dar… de ce pleci fară familie?

Așa trebuie. S-au întâmplat nișe lucruri urate și soția mea nu vrea și vadă socrii, dimpotrivă

înțeleg sunteți în prag de divorț? am îndrăznit.

– Nu tocmai, dar nici nu mai avem mult până acolo. Nervii și tensiunea sunt stăpâne în casa noastră, simt asta și copiii, căci avem doi. N-am mai suportat! Azi-noapte, mi-am făcut bagajele și iată aici, cu gând de plecare undeva, departe. M-am hotărât de-abia în gara merg la ai mei.

îmi pare rău de ce aud… Dar te vei întoarce acasă, nu? Te întreb pentru și eu am fost într-o situație similara în urma cu ceva ani, dar nu erau copii la mijloc…

– Și ce ai făcut, mai ești cu soțul tău?

”M-am căsătorit de tânără, aveam doar 20 de ani și voiam fac fotomodel”

– Este o poveste lungă, dar am timp ți spun totul. Uite cum a fost: eu m-am căsătorit de tânără, aveam doar 20 de ani și voiam fac fotomodel, ba chiar mi deschid agenția mea de fotomodele. Soțul meu avea putere financiară, dar nu era de acord cu mine. M-a legat de cratițe, voia copii, voia îmi îngroape tinerețea și visele. Eu așa simțeam, și atunci l-am părăsit.

– Și ai reușit fii fotomodel?

– Nu, după divorț a apărut o alta alternativă profesională pentru mine și mi-am abandonat visul cu agenția, dar tot n-am regretat am divorțat. Sunt femei cărora nu li se potrivește viață de familie, iar eu sunt una dintre ele…

– Culmea, nevasta-mea se consideră o familisăa, o soție și o mamă-model, se crede făcută pentru toate astea, dar e o arțăgoasă fară drept de apel! Turuie toată ziua, îmi face reproșuri, îmi minimalizează fiecare efort de a face util în casa, într-un cuvânt, sunt o zdreanță în propriul meu cămin! Eu așa simt. Iar copiii sunt cam la fel mama lor…

– Cum așa?!

Așa bine! Ada, căci așa o cheamă pe soția mea, se cearta mereu cu mine în fața copiilor, luandu-i drept martori, iar ei, încetîncet, au început considere vinovat pentru tot și s-au îndepărtat de mine

– Și cu fuga asta a ta de acasă vrei îi pedepsești pe toți?

– Poate. Dar sigur este faptul am nevoie de liniște, daca de tandrețe nu am mai avut parte de multa vreme…

Ai încercat discuți cu ea, vezi ce o nemulțumește cu adevărat? Poate și ea duce lipsa de tandrețe, nu? Aici iar iți vorbesc din proprie experiență.

voi gândi la asta cât stau la ai mei. Pe de o parte, vreau divorțez, pe de alta, nu, dar clar este faptul trebuie se schimbe ceva în mariajul nostru. Nu mai ieșim împreună din casa, vecinii ne văd umblând doar separat, ne sare mustarul amândurora din orice. De cinci luni nici nu mai dormim împreună: eu m-am mutat în sufragerie după un scandal monstru, pentru , vezi Doamne, nu mi-am dat seama rufele erau pregătite pentru calcat, iar eu le-am pus în dulap alandala și abia zvântate, de s-au șifonat mai rău.

”Mă face simt un străin în casă”

– Dar nu te-ai gândit i-ai adus un afront teribil nevestei tale mutandu-te în sufragerie, lasând-o singură în dormitor? Crede-, așa i-ai dat mai tare apă la moara! Ce-ai fi simțit tu dacă părăsea ea patul conjugal, pentru a se muta în camera alăturată? Iți spun eu, te-ai fi simțit atât de jignit, încât ai fi intentat acțiune de divorț!

– Dar cum altfel fi răzbunat, când ea nu mai are o vorba bună pentru mine și, cum ți-am spus, face simt un străin în casă, alături de copiii noștri, ai mei?

– Pentru femei nu-i ușor în ziua de astăzi. Ada ta muncește, i-o fi greu și la locul de munca, și acasă, și probabil a simțit nu se mai poate sprijini pe tine. Aratămi tu un bărbat care s-ar descurca daca ar avea pe cap și serviciu, și familie, în special creșterea copiilor!

– Eu nu m- descurca, dar Ada s-ar descurca dacă nu ar fi atât de maniacă și nu ar vrea le facă pe toate deodată. Cum nu-i iese bine ceva, chiar și un fleac,  vina pe mine! Uite, am învățat și gătesc! O scutesc cât pot de treaba, dar ea zice ne vom îmbolnăvi cu toții cu mesele gătite de mine. Nu încurajează cu o vorba măcar. Am trecut apoi pe lustruitul prin casă, dar ea nu vede în ansamblu e curat, ci observă numai petele care mai rămân pe pardoseală, , deh, nu sunt un îndemânatic!

”Femeile neglijate sunt mai nemulțumite decât bărbații, chiar daca nu spun asta cu voce tare”

– Aici, ea nu procedează bine. Daca te-ar încuraja, tu ai fi mulțumit, iar ea și-ar ușura munca. Dar eu totuși cred neînțelegerile voastre pleacă din dormitor, mai ales daca zici , de când te-ai mutat de acolo, soția ta nu mai are deloc ochi pentru tine. Femeile neglijate sunt mai nemulțumite decât bărbații, chiar daca nu spun asta cu voce tare. Soția ta se răzbună în alt fel pentru tu o pedepsești neglijând-o: iți caută nod în papura și se da ea model pentru copiii voștri, în timp ce pe tine te marginalizează!

– Voi, femeile… De unde știi tu așa stau lucrurile?

Sunt convinsa am dreptate, daca la mijloc nu e cumva un amant de-al ei.

– Nu, asta în niciun caz! Nu are timp și putea-o urmări țoață viață, și tot n- găsi-o în pat cu altcineva! Timpul trecea și tristețea de pe chipul sau tot nu dispărea.

Bine, luase hotărârea și vadă părinții, le spună pasul, dar apoi? Problemele nu rămâneau? I-am propus pe loc:

– Vlad, tu ai nevoie de o schimbare care ți scoață toate necazurile din minte. Coboară cu mine la Brașov, mai discutam, petrecem puțin împreună, și așa fi mai bine. De ce întinzi povestea problemelor tale conjugale până la Făgăraș, ți mai necăjești și părinții? Ramai cu mine macar o zi și iți promit te vei simți mai bine după acest răstimp!

S-a uitat la mine cu o privire cam rătăcită, nu știa ce mi răspundă, dar nu l-am lașat dea înapoi:

– În viața fiecărui bărbat însurat intervine un moment în care crede nu are nevasta pe care și-o dorește, un moment în care se crede inutil în căminul pe care el însuși l-a clădit. Te voi ajuta eu treci peste acest impas, apoi te întorci acasă și vei vedea totul fi bine. Ba eu cred soția și copiii tai iți simt deja lipsa și cugeta la faptul daca nu cumva au greșit fata de tine. Mâine seara vei fi înapoi acasă și vei constata asta singur!

– M-ai convins, Mihaela! întradevăr, mama și tata, oameni în vârstă, nu trebuie se mai încarce cu problemele mele care, poate, așa cum zici tu, nici nu sunt așa de dificile cum le cred eu…

Ne-am vorbit intre prieteni vechi, ne-am ținut de mana, ne-am îmbrățișat și ne-am sărutat

Am coborât în Brașov și am luat taxiul spre hotelul unde eu aveam rezervare. Am luat apoi o cina în fuga, avem timp ne plimbam prin oraș înainte de lăsatul serii.

Ne-am vorbit între prieteni vechi, ne-am ținut de mana, ne-am îmbrățișat și ne-am sărutat. Ne-am întors la hotel convinși facem un lucru firesc, evadam pentru o noapte dintr-o lume ale carei șabloane și tipare ne apăsau umerii: eu – cu o căsnicie ratată la activ, el – în plina criză conjugală.

Nu ne-am mai gândit la asta când am ajuns la hotel, ci ne-am dăruit unul altuia cu patimă, doi îndrăgostiți care știu nu or se mai întâlnească, dar ale căror suflete erau unite pentru totdeauna, grație sincerității și discuțiilor noastre deschise.

Spre dimineața, înainte cu mult plec la firma unde fusesem trimisă în delegație, l-am sărutat pe frunte. I-am spus, zâmbind:

– Vlade, trebuie cauți unde e hiba și te întorci lângă soția ta. Ești un om bun, sensibil și corect, trebuie doar ai mai multa răbdare decât Adă și totul se rezolva de la sine.

Dacă  putea fi sigur de asta… Ce bine ar fi!

– Trebuie fii sigur. Femeile așteaptă de la un bărbat trei lucruri esențiale: tandrețe, înțelegere și răbdare, pentru ele pun mai repede la suflet grijile și necazurile, și atunci, în fata problemelor, ele reacționează cu mai puțin tact. Fii tu acela care are tact!

Asta ar însemnă nu mai merg la părinții mei, ci întorc degrabă acasă?

”Dacă te duci la mama ta, o vei învrăjbi împotriva nurorii ei”

Așa zic eu ar fi mai bine. Daca te duci la mama ta, o vei învrăjbi împotrivă nurorii ei, Adă, apoi vei despica firul în patru cu tatăl tău, și pentru ce? La ora asta sunt sigura soția ta, cum ți-am spus, se gândește la relația voastră. Poate chiar se întreabă daca nu cumva trebuia fie mai înțeleaptă în ceea ce te privește. Și îi e frica nu te piardă

– În timp ce eu o înșelam azi-noapte, ea probabil își făcea griji pentru mine

– Nu ai înșelat-o! Ai căutat doar un loc unde te refugiezi și Îți revii, știi cum o iei de la capăt. După ce ne întoarcem în București, nu ne vom mai întâlni niciodată.

Am plecat mi văd de treburi și i-am lăsat timp lui Vlad se gândească la familia lui. Urma ne întâlnim la prânz, dar el nu mai era în camera când m-am întors.

Pe noptiera, aștepta însă un buchet imens de trandafiri albi, cu un mesaj: „Încep învăț fiu tandru. Iartă nu te-am așteptat, dar am plecat cumpăr niste cadouri pentru soția mea și pentru copii. Ai dreptate, nu mai am vârsta la care plâng pe umărul părinților. Îți mulțumesc pentru tot!”.

Zilele următoare nu pot spun nu m-am gândit la el, dar nu ca la un iubit, ci ca la un prieten drag. Mi-ar fi plăcut mi dea o veste bună, mi spună a ajuns acasă, s-a împăcat cu soția lui.  Nu m-a căutat, nu l-am căutat, dar eu eram convinsă  îndreptasem lucrurile într-o familie aflata oarecum în deriva.

Apoi, într-o dimineață, am găsit din nou un buchet de trandafiri albi, în biroul meu din București. Îl adusese cineva dis-de-dimineață. Am știut de la cine sunt florile înainte citesc mesajul:

„Ție iți ofer trandafiri albi în semn de prețuire și respect. Adei îi dăruiesc flori roșii pentru o iubesc și iubește. Îți mulțumesc încă o dată!”

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Vești proaste pentru românii care stau la bloc: ‘E îngrozitor ce urmează’
Prefectul Silviu Coșa, VICEPREȘEDINTE în echipa lui Florin Cîțu, la conducerea PNL
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Urmează lovitura supremă pentru cei cu CENTRALE TERMICE de apartament: "Este înspăimântător"
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...