Povestea sopranei din România care putea ajunge în pușcărie din cauza unui om de afaceri. „Mi-a distrus viața”

Povestea sopranei din România care putea ajunge în pușcărie din cauza unui om de afaceri. Mi-a distrus viața
Publicat: 12/02/2013, 20:01
Actualizat: 02/09/2019, 20:31

Daily Mail publică povestea Elianei Pretorian, o soprană româncă stabilită în Marea Britanie, care a fost aproape să ajungă la pușcărie din cauza unei înțelegeri făcute de tatăl ei cu un om de afaceri.

Pe când Eliana avea 17 ani, tatăl ei s-a înțeles cu omul de afaceri Ion Vasile ca acesta să primească o cotă parte din câștigurile ulterioare ale sopranei, în schimbul unei finanțări la începutul carierei. Practic, Ion Vasile a investit, în 1999, 6.900 de dolari în Eliana Pretorian și ar fi urmat să obțină 35% din câștigurile ulterioare ale sopranei.

Ion Vasile și-a cerut dreptatea în România, iar autoritățile au obligat-o pe Eliana să îi plătească banii omului de afaceri. Aceasta a explicat că respectivul contract este nul, deoarece ea avea doar 17 ani în momentul semnării, însă avocații omului de afaceri au cerut chiar trimiterea în închisoare a Elianei.

Cazul a fost până la urmă judecat în Marea Britanie, judecătorul Richard Seymour dându-i dreptate sopranei românce. „Nu poate fi pedepsită pentru că nu a făcut ceva ce nu era obligată să facă. Cazul este sortit eșecului”, a declarat Seymour. În plus, judecătorul l-a obligat pe Ion Vasile să plătească și 7.631 de euro, reprezentând cheltuieli de judecată.

„Acest om mi-a distrus viața, nu este ca și când m-ar fi descoperit el, iar banii lui nu au fost vitali pentru cariera mea”, a declarat Pretorian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase